Gradina zoologica din Calarasi

Gradina zoologica din Calarasi a fost infiintata la 1 iunie 1980, sub conducerea lui Gheorghe Tatavura care s-a inteles cu conducerea judeteana si a adus cateva specii de mamifere (salbatice si domestice), precum si o colectie de pasari exotice ce-i apartineau.

Gradina Zoologica Calarasi reprezinta una dintre cele mai mari gradini zoologice din Romania, atat ca suprafata de teren, cat si ca numar de specii. Aceasta detinand si cateva  specii unice in tara, cum ar fi: hipopotamul si ursii de Alaska, dar fiind si singura din tara care reproduce jaguarul, tigrul siberian si strutul Emu.

Gradina ZOO din Calarasi detine un numar impresionant de specii de animale, mamifere, pasari, pesti exotici, reptile exotice.

Se pot admira: lei, tigri siberieni, leoparzi, jaguari, hipopotam, porcusor pitic vietnamez, ursi de Alaska, Tibetan, maimute pavian cu mantie, cerbi (carpatin, lopatar), mufloni, lame, capre negre, ponei, ratoni, iepuri de Angora, veverite (Degu), porcusori de Guineea, nutrii, chinchila, aricei albi; o mare varietate de pasari exotice, pelicani, lebede (alba, neagra), papagali (Nimfa, micul si marele Alexander, petus ondulat, papagalii pitici), pauni, fazani (auriu, argintiu), gainuse, bibilici, pupeze, rate si gaste salbatice, gasca de Nil, berze, cocosul de munte, pescarusi pitici, struti (emu, african, nandu), pasari rapitoare (vultur, uliul, bufnita), pesti exotici, decorativi, piranha; reptile exotice, serpi, pitoni (de stanca, Burma, Indian, Carpet), boa (Curcubeu), sarpele Regal, soparle cu solzi, Iguana verde, crocodilul de Nil, broaste testoase, tarantule s.a.

Recent, la Gradina ZOO au mai fost aduse cateva specii: Anaconda si Varanii de Savana.

Bine de stiut:

„Aquaterrarium” este cea mai noua constructie in cadrul Gradinii Zoologice Calarasi, constructie realizata cu sprijinul Primariei Municipiului Calarasi si a primarului Nicolae Dragu. Acvariul insumeaza o colectie de animale acvatice: pesti exotici, reptile exotice, serpi, crocodili. De asemenea pe viitor, se doreste a se construi o gradina botanica  in incinta Gradinii Zoo Calarasi.

Lasa un comentariu...

*