Manastirea Cocos

Manastirea Cocos Manastirea Cocos se afla situata chiar la poalele dealului ce ii poarta numele, inconjurata de o padure deasa de tei.

Pentru a ajunge la Manastirea Cocos este necesar sa ajungi in judetul Tulcea, in preajma localitatii Niculitel.

Legendele Manastirii Cocos spun ca din dealurile respective se auzeau cu regularitate sunete de cocos. In vreme ce treceau prin zona, in drumul lor catre Muntele Athos, trei calugari, incantati de frumusetile locului, au cumparat terenul de la o localnica din zona si au ridicat un lacas de cult de o frumusete coplesitoare.

Manastirea Cocos a fost ridicata initial din lut cu nuiele. In anul 1853, autoritatile locale au hotarat sa ii inlocuiasca structura sis a construiasca una mai mareata, din piatra. Cu toate acestea, durata de viata a celor doua biserici nu a fost de lunga durata intrucat in anul 1911 acestea au fost demolate pentru a se construe o biserica mai inalta, cu picture neo-bizantine, reprezentative pentru neamul romanesc.

 

Bine de stiut:

 

In timpul unei ploi torentiale s-a descoperit osemintele unor martiri care datau din anii 303-304. In prezent, acestea se afla in interiorul Manastirii Cocos.

 

Foto: http://ecomuntiimacinului.files.wordpress.com

Lasa un comentariu...

*