Must de struguri

GD Star Rating
loading...

Natural, aromat si savuros, mustul de struguri este ideal pentru serile de iarna in care vrem sa ne delectam simturile cu un preparat delicios.

Ingrediente:

  • 1 kg boabe de struguri
  • 350 g zahar

Preparare:

Strugurii se spala, se pun la scurs, apoi se culeg boabele de pe ciorchini.

Boabele de struguri se storc (storcator de fructe, presa de struguri sau chiar prin masina de rosii). Daca zeama contine samburi sau alte impuritati, se strecoara printr-un tifon.

Zeama obtinuta se pune imediat la fiert impreuna cu zaharul, intr-un vas mare, emailat, cu gura larga, si se amesteca in continuu.

Se fierbe timp de 1 ora, la foc mic, indepartand mereu spuma formata deasupra.

Mustul se lasa apoi la racit. Dupa ce s-a racit, se pune in sticle sterilizate si uscate, care se inchid ermetic.

Pe timpul pastrarii, acest must capata consistenta unui sirop gros si dulce, care se poate servi cu apa minerala.

Lasa un comentariu...

*