Muzeul de chihlimbar

muzeul-de-chihlimbar-din-colti

Atunci cand facem referire la colectii insemnate de chihlimbar putem considera Romania unica in lume ca urmare a descoperirilor facute in comuna Colti, judetul Buzau.

Muzeul de chihlimbar a fost construit in anul 1973 de locuitorii regiunii ca urmare a unor descoperiri importante: o bucata de chihlimbar de 1787 grame, alta de 1500 grame, dar si multe altele in culori destul de diverse, pornind de la galben, negru, verde. Putem enumera de asemenea o bucata de chihlimbar avand in interiorul sau o furnica, dar si pe cea care contine bucata de scoarta de copac din care s-a format.

2 Responses to “Muzeul de chihlimbar”

Read below or add a comment...

  1. andrei says:

    piatra de chilimbar din muzeul colti este gasita pe raul din colti de Dragomir Ion (bunicul meu ) (poreclit JARCAU) DACA MERGETI LA MUZEU SI INTREBATI CINE A GASIT PIATRA O SA VEDETI CA A FOST GASITA DE DRAGOMIR ION SI PIATRA E FOST LOATA DE PRIMARIE SI ACHITATA DIN BUGETUL CUMUNI . VICE PRIMARUL CARE A FOST ATUNCI PE VREAMEA ACEIA IN PRIMARIE SIA TRECUT NUMELE PE PIATRA DE CHILIMBAR (FARA RUSINE !!!!!!!! ) SPUNAND CA E GASITA DE EL .

  2. delia says:

    va rog frumos dati_ne nr. de tel.

Lasa un comentariu...

*