Teatrul George Bacovia

Infiintat in august 1948, Teatrul Municipal George Bacovia din municipiul Bacau este considerat unul dintre cele mai importante din Romania.

Eleganta salii, acustica impecabila, scena ampla, rampa pentru decoruri, podul pentru manevrarea acestora si instalatia moderna de lumini ai impresionat profund la acea vreme.

Fotoliile tapitate cu plus grena, lojile aurite, cupola albastra care a fost repictata de Nicu Enea, candelabrele si multe altele ofereau teatrului o deosebita eleganta.

Pe scena teatrului bacauan au ajuns de-a lungul timpului trupe si personalitati de marca ale teatrului romanesc: trupa Companiei de Teatru Bulandra, cu Lucia Sturza Bulandra si Tony Bulandra, Constantin Tanase, Maria Filotti, compania actorului Ion Manolescu, compania Tudor Musatescu – Sica Alexandrescu, trupa Iancu Brezianu, Aura Buzescu si multi altii.

In timp, Teatrul George Bacovia din Bacau devine cunoscut si incepe sa gazduiasca spectacolele unor importante trupe straine: franceze, engleze, israelite.

Desi in timp a avut mai multe denumiri (Teatrul Bacauan, Teatrul de Stat Bacau, Teatrul Dramatic Bacovia), astazi poarta numele unuia dintre cei mai cunoscuti poeti romani si se numeste Teatrul Municipal George Bacovia.

One Response to “Teatrul George Bacovia”

Read below or add a comment...

  1. De foarte multe ori am fost la Teatrul George Bacovia impreuna cu familia. Pot spune ca am plecat mai fericit. Spectacolele sunt de calitate mai ales daca prinzi o piesa buna. Recomand cu caldura tuturor celor care iubesc cultura sa vina la Teatrul George Bacovia. 🙂

Lasa un comentariu...

*