BISERICI DIN ROMÂNIA

De la biserici de lemn, biserici fortificate, incluse în lista Patrimoniului Unesco, la monumente în stil gotic, bizantin sau Brâncovenesc, numeroase mănăstiri și biserici sunt oglinda perfectă ale spiritualității și culturii românești. Astfel țara noastră se poate mândri și cu un turism special, cel ecumenic.

biserici din romania

Biserica Neagră din Brașov, deține și o colecție impresionantă de covoare, obiecte de artă, cel mai mare clopot din țară, și cea mai mare orgă mecanică.

Construite la sfârșitul secolului XV-lea, bisericile din Moldova din România au fost incluse în Patrimoniul cultural UNESCO încă din anii 90. Au fost denumite ,,testamentul artei moldovenești,, Bisericile fortifiate în Transilvania, pe lângă lăcaș de cult, rolul lor era și cel de apărare, fiind construite în perioada medievală. Bisericile din Maramureș, au fost construite din lemn, în secolul al XVII-lea.

Ceea ce le face speciale este arhitectura diferită, fiind înguste, înalte cu turle suple, amplasate la capătul vestic al fiecărei biserici, și o parte din ele au fost incluse în Patrimoniul cultural UNESCO.

Biserica Bucur din Bucureşti

Mica Bisericuţă Bucur este unul dintre cele mai impresionante locuri din Bucureşti. Biserica vorbeşte despre vremuri trecute, despre începuturi şi istorie, despre pagini din existenţa […]