România este înzestrată cu peisaje de o frumseţe răpitoare. Apele repezi ale ţării noastre şi-au croit drum prin pereţii de stâncă, lăsând în urmă canioane spectaculose, ce sunt o adevărată încântare pentru privirile călătorilor.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”40″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Cheile Bicazului
Cheile Bicazului sunt situate în Munţii Hăşmaşului din Carpaţii Orientali, la limita judeţelor Neamţ şi Harghita, întinzându-se pe o lungime de şase kilometri şi fiind considerate unele dintre cele mai spectaculoase din România. Cei ce străbat drumul flancat de stâncile semeţe sunt impresionaţi de spectacolul naturii. Alte atracţii din zonă mai sut Lacul Roşu, Lacul Izvorul Muntelui sau Peştera Munticelul.
Canionul Şapte Scări
Canionul Şapte Scări este situat între Timişul de Sus şi Braşov, în Masivul Piatra Mare şi este cel mai mare din ţară,. Defileul poate fi parcurs de la un capăt la altul pe cu ajutorul a şapte scări. Pereţii canionului sunt de asemenea scăldaţi de şapte cascade. Peisajul este cu siguranţă inedit şi spectaculos. Legendele spun că flăcăii îşi aduceau aici iubitele pentru a le supune unui test, în urma căruia decideau dacă le vor lua de soţii. Puteţi ajunge la canion din localitatea Timişul de Jos, pe trasee montane marcate.
Cheile Râşnoavei
Cheile Râşnoavei din vârful Postăvarul sunt foarte apreciate de către alpinişti şi împătimiţii sporturilor extreme, acesta numărându-se printre puţinele locuri din ţară unde se poate face bungee jumping. Pe malul drept al cheilor există mai multe trasee alpine, cele mai cunoscute fiind Santinela Cheilor şi Surplombele de Aur.
Cheile Dâmbovicioarei
Cheile Dâmbovicioare fac parte din sectorul de 20 de chei săpate de către în pereţii calcaroşi ai Munţilor Piatra Craiului de apa pârâului cu acelaşi nume. Pârâul Dâmbovicioara lasă în urma sa un canion impresionant, care se întinde pe aproximativ doi kilometri. Calea de acces spre această zonă este culoarul Rucăr-Bran. Turnuleţele şi stâncile verticale înalte de 200 de metri atrag atenţia călătorilor, însă dacă vizitaţi această zonă, trebuie să ştiţi că subteranul este la fel de spectaculos. În bazinul hidrografic al Dâmbovicioarei se găsesc zeci de peşteri, cea mai importantă fiind Dâmbovicioara, situată la aproximativ cinci kilometri de intrarea în defileu.
Cheile Bistriţei, Vâlcea
Cheile Bistriţei sunt situate la baza masivului Buila Vânturariţa, în judeţul Vâlcea, fiind cele mai înguste chei de calcar din România. Râul Bistriţa a săpat printre stânci un culoar ce se întinde pe mai bine de un kilometru. Zona este renumită şi graţie peşterii suspendate deasupra tălvagului, unde, în vremea în care turcii năvăleau în Ţara Românească, erau ascunse moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul şi averea Mânăstirii Bistriţa.
Cheile Sohodolului
Cheile Sohodorului sunt situate la aproximativ 15 kilometri de Târgu-Jiu, în judeţul Gorj. Canionul are o lungime de aproximativ 10 kilometri, de-a lungul timpului rocile căpătând diverse forme, precum un inel de piatră prin care se vede cerul.
Cheile Nerei
RâulNera a săpat între localităţile Şopotul Nou şi Sasca Montană, unul dintre cele mai fumoase chei din ţară, care se întinde pe o lungime de 22 de kilometri. Dacă urmaţi poteca de pe marginea râului, veţi ajunge la Lacul Dracului, un fenomen carstic unic, a cărui apă de culoare albastră impresionează toţi vizitatorii.
Acestea sunt cele mai frumoase chei din România. Îţi recomandăm să treci prin aceste zone cel puţin o dată, vei fi impresionat de măreţia şi puterea naturii şi cu siguranţă nu vei regreta!
Alte chei deosebit de frumoase sunt cheile Turzii, cheile Valisoarei, cheile Ramet, cheile Zanoagei, cheile Orzei.