Cele mai frumoase târguri de sărbători din România

România are târguri de Crăciun ce pot rivaliza cu cele de la Viena, Praga sau cu Budapesta. Aici turiştii pot găsi o mulţime cadouri româneşti şi mâncare tradițională, într-un decor autentic. Iată cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară.  

Cele mai frumoase targuri de sarbatori din Romania 2

Picture 2 of 5

Târg cu tradiţie la Sibiu

Cel mai cunoscut târg de Crăciun din România este cel de la Sibiu, renumit pentru frumusețea sa și comparat adesea cu Târgul de Crăciun de la Viena. Sibiul a fost primul oraș din România ce a organizat un târg de Crăciun, după modelul marilor capitale europene. Deschis pentru prima dată în 2007, an în care Sibiul a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns faimos în toată țăra. Anul acesta, pe clădirile ce înconjoară Piața Mare este proiectată o pădure de brazi peste care cad fulgi de nea. Turiștii se pot bucura de muzică şi de bunătăţile aduse de cei peste 100 producători. O premieră pentru acest an sunt comercianţii veniţi de peste hotare, din Austria şi Germania.

O altă atracție a târgului este atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare. Turiştii se mai pot bucura de un carusel, de concerte, instalaţii şi mâncare tradiţională. Bradul de Crăciun măsoară, la fel ca în fiecare an, 20 de metri. Târgul a înregistrat deja un număr record de vizitatori.

Sărbători aromate la Timişoara

După Sibiu, Timișoara a fost al doilea oraș ce a organizat un târg de Crăciun. Târgul de Crăciun de la Timișoara se va desfăşura anul acesta în două pieţe, până pe 8 ianuarie 2018. Cele peste 100 de cășuțe își așteaptă vizitatorii cu produse cu specific românesc, vin fiert, dulciuri, icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, haine, ornamente sau obiecte de ceramică făcute de artiști plastici și meșteri populari. Vizitatorii se mai pot bucura și de spectacole de muzică şi dans folcloric, concerte şi activităţi interactive pentru familie: carusel, ateliere creative şi o pădure de brazi. De asemenea, cei ce vor veni la târg vor putea face desene pe ceramică și picta pe globuri de sticlă.

Magie în Capitală

În Bucureşti,primul astfel de eveniment a fost organizat în anul 2012. Anul acesta, Târgul de Crăciun a fost amenajat în Piaţa Constituţiei, unde au fost amplasate 100 de căsuţe cu cadouri, produse de artizanat, dulciuri, sau produse tradiţionale. Patinoarul în aer liber, caruselul, atelierele, Casa lui Moş Crăciun și scena pe care au loc diverse spectacole fac parte decorul pieţei de Crăciun. Vizitatorii pot admira de asemenea și un brad înalt de 30 de metri. Târguș Aceasta va rămâne deschis până pe 27 decembrie.

Decor de poveste în Cluj-Napoca

Piața Unirii din Cluj Napoca găzduieşte de 7 ani cel mai mare târg de Crăciun din această zonă a țării. Târgul își deschide porțile anul acesta pe data de 24 noiembrie 2017 și ține până pe 30 decembrie 2017. Căsuțele meșteșugarilor revin în Piața Unirii cu bunătăți în timpul activităților – colinde și concerte, teatru de păpuși, ateliere de creație pentru copii, musical, patinoar, povești la gura sobei, animație stradală și spectacole.

Târg la poalele Tâmpei

Târgul de Crăciun „Braşov, Oraş din Poveste”, din  Piața Sfatului are loc anul acesta în perioada 6 decembrie 2017-14 ianuarie 2018. În centrul Brașovului au fost amplasate 40 de căsuțe, iar un loc special va fi alocat standurilor orașelor înfrățite cu Brașovul – Linz și Nurnberg, orașe cu tradiție în astfel de evenimente.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “Cele mai frumoase târguri de sărbători din România”

Read below or add a comment...

  1. Felicitări pentru articol!

Lasă un comentariu...

*