Locuri turistice din România care merită vizitate:

Cele mai înalte vârfuri de munte din România

România este o țară care are multe obiective turistice cu care se poate mândri în fața turiștilor autohtoni și străini. Cu un număr mare de orașe situate în zone turistice de prestigiu, țara noastră nu a pierdut niciodată valorile spirituale și culturale care au consacrat-o la nivel internațional. Printre atracțiile sale principale se numără și vârfurile muntoase care ating altitudini extrem de înalte și care oferă priveliști de neuitat tuturor celor care se aventurează pe culmile sale cele mai înalte.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”67″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Magia Munților Carpați
Munții Carpați din România se pot lăuda cu câteva zeci de vârfuri de munte care au altitudini ce depășesc 2.500 de metri. Fiecare dintre acestea prezintă peisaje frumoase în fiecare anotimp.

Vârful Moldoveanu
Vârful Moldoveanu din Munții Făgăraș are o înălțime de 2.544 metri. Acesta este cunoscut și sub denumirile de Cioaca Moldoveanului sau Vârful Moldovei. Legenda spune că numele provine de la un bărbat pe nume Ion Moldoveanu sau de la un păstor din Moldova care ar fi avut oi acolo la mijlocul secolului al XIX-lea. Patru cazane glaciare pot fi găsite sub vârf, inclusiv Lacul Triunghiular.

Vârful Negoiu
Vârful Negoiu din Munții Făgăraș este al doilea cel mai înalt vârf din România, cu o altitudine de 2.535 metri. Numele său vechi era Piatra lui Tunsu. Este destul de greu să nu fii cucerit de frumusețea stâncilor sale abrupte. O dată ce ajungeți acolo, veți avea o vedere clară asupra Transilvaniei și asupra vârfurilor înconjurătoare. Acesta este localizat la doar trei ore și jumătate distanță de Cabana Negoiu de pe Valea Sărății.

Vârful Viștea Mare
Vârful Viștea Mare din Munții Făgăraș înregistrează o altitudine de 2.527 metri. Se mai numește și Colțul Viștea Mare. Împreună cu vârful Moldoveanu, acesta formează așa numitul Vârf al României.

Vârful Călțun
Vârful Călțun din Munții Făgăraș are înălțimea de 2.522 metri. Este construit dintr-un perete vertical de 300-400 de metri, care se ridică din lacul glaciar cu același nume. Vârful, numit și Lespezi, este, de asemenea, foarte greu de cucerit. Este renumit pentru zonele abrupte care vă vor uimi la urcare.

Vârful Parângu Mare
Vârful Parângu Mare din Munții Parâng înregistrează o altitudine de 2.519 metri. O dată ce ajungeți pe partea de sus a culmii muntoase, o priveliște uimitoare asupra Carpaților Meridionali și a cazanelor glaciare de la Roșiile, care par să înghită peretele vertical al muntelui se va prezenta în fața dumneavoastră. Văzuți din Petroșani, Munții Parâng par a fi un bastion imens de munte. Din Petroșani, sunt 6-7 ore de traseu montan până la vârf sau chiar mai puțin dacă începeți traseul de la Obârșia Lotrului.

Vârful Peleaga
Vârful Peleaga din Munții Retezat are 2.509 de metri. Denumirea derivă din termenul tradițional Peleaga, care înseamnă chel sau gol în limba română. Peleaga se află în județul Hunedoara, Transilvania. Puteți să-l accesați din cabana Pietrele în aproximativ trei ore, trecând prin Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din România, de aproape 10 hectare. Alpiniștii sunt in special îndrăgostiți de flancul de nord provenit din Hațeg, cunoscut sub numele de Colții Pelegii.

Vârful Vânătoarea sau Vânătoarea lui Buteanu
Vârful Vânătoarea sau Vânătoarea lui Buteanu din Munții Făgăraș are 2.506 de metri și se află la două ore distanță de Lacul Bâlea. Acesta este considerat cel mai accesibil vârf de peste 2.500 de metri. Puteți ajunge acolo de la Lacul Bâlea prin șaua Capra.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: