România este o țară care are multe de oferit din punct de vedere geografic, turistic și cultural. Turiști din întreaga lume aleg să ne viziteze țara în fiecare an datorită frumuseții sale naturale și a locurilor speciale în care natura a fost prezervată în forma sa originală, nestingherită de civilizație. Să descoperim împreună cele mai interesante orașe turistice din țara noastră.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”47″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Brașov
Situat în centrul României, Brașovul se mândrește cu tot ceea ce îl reprezintă, de la viața modernă dinamică a orașului până la farmecul vechi al localnicilor și peisajul fascinant. Înconjurat de Munții Carpați, orașul este considerat o stațiune montană, cu facilități de schi și patinaj. O priveliște cu totul deosebită este oferită de Biserica Neagră, o catedrală gotică numită astfel datorită faptului că fumul dintr-un imens incendiu din secolul al XVII-lea a înnegrit pietrele acesteia. Vizitatorii pot, de asemenea, să facă o plimbare pe strada Rope, cea mai îngustă stradă din țară.
Sibiu
Sibiul este un oraș care datează de la începutul secolului al XII-lea. Orașul se află în Transilvania, o zonă asociată cu vampiri datorită personajului fictiv Dracula devenit celebru în jurul lumii, dar este foarte puțin probabil ca vizitatorii să se întâlnească cu acesta în plină zi în timpul periplului lor prin Sibiu. În schimb, călătorii vor descoperi Piața Mare, aflată în folosință încă din secolul al XV-lea și clădirile etapei barocului, inclusiv Palatul Brukenthal, care găzduiește unul dintre cele mai vechi muzee din lume. Vizitatorii pot, de asemenea, să se aventureze în căutarea rămășițelor vechilor fortificații folosite pentru apărarea orașului cu sute de ani în urmă.
Sighișoara
Situat în Transilvania, Sighișoara este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în România datorită frumosului orășel conservat în interiorul acestuia. În timpul secolului al XII-lea, meșteri și comercianți germani precum si sașii transilvăneni, au fost invitați aici de către regele Ungariei pentru a se stabili și a apăra frontiera. Ei au înființat un oraș comercial înfloritor cunoscut astăzi ca și Sighișoara. Ulterior, acest oraș a fost extins. În fiecare sezon estival, in luna iulie, în cetatea veche se desfășoară un festival medieval. Punctul de reper al orașului este Turnul cu Ceas, un turn înalt de 64 metri construit în 1556.
Bușteni
Cu un nume care te duce cu gândul la natura și bogățiile acesteia, nu este deloc surprinzător faptul că Bușteni este faimos pentru frumusețea sa naturală. Ascuns în Valea Prahovei și înconjurat de munții Bucegi, Bușteni oferă oportunități deosebite pentru turiști pe tot parcursul anului. În timpul verii puteți face o drumeție extraordinară în care veți admira priveliștile frumoase, în timp ce veți dori să aduceți schiurile pentru vizita de iarnă. Clădirile acoperite cu lemn conferă orașului o senzație unică caracteristică zonelor alpine iar munții și pădurile superbe care le înconjoară completează perfect peisajul general al acestuia.
Suceava
Obiectivele pe care le veți vedea în Suceava vor indica clar faptul ca acesta a fost odată un oraș regal. A fost, de fapt, capitala Principatului Moldovei pentru o perioadă de circa 200 de ani, astfel încât puteți descoperi acum acolo ruinele Cetății de la Suceava, Curtea Domnească din Suceava și Cetatea Scheia. De asemenea, puteți vizita Muzeul Satului Bucovinean în aer liber, unde puteți vedea clădiri tradiționale din toată Bucovina, regiunea în care se află orașul.