Locuri turistice din România care merită vizitate:

Cinci locuri neştiute, dar fermecătoare, din România

Suntem cu toţii de acord că avem o ţară nemaipomenit de frumoasă. Pe lângă obiectivele pe care le cunoaşte şi le admiră toată lumea, există şi o Românie mai puţin cunoscută, la fel de frumoasă, care aşteaptă să o descoperi. Iată câteva exemple de astfel de locuri absolut încântătoare.  

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”14″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

  1. Tunelul Dragostei dintre Caraş-Severin şi Oţelu Roşu.

Tunelul este situat pe ruta de cale ferată dintre iCaransebeş si Boutar, între localităţile Obreja şi Glimboca, la 10 km de Caransebeş. Tunelul dragostei, aşa cum a fost botezat, este un loc perfect pentru îndrăgositţii care se pot bucura aici din plin de natură, pot face fotografii spectaculoase sau pot pur şi simplu să admire peisajul care te lasa fără  cuvinte.

  1. Soveja, staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa

Atestată documentar în secolul al XVII-lea, Soveja este o comuna de aproximativ 2000 de locuitori din judeţul Vrancea. Staţiunea din Soveja, populara în anii ’80, este acum închisă. Situată la 600 de metri altitudine, aceasta beneficiaza de cel mai ozonat aer din România şi este înconjurată de o pădure de conifere.

  1. Rozariul de la Mandruloc

La Mandruloc, lângă Arad, există un rozariu cu peste 3000 de soiuri de trandafiri, aduşi din toată lumea. Proprietara parcului a început plantarea primilor soiuri de trandafiri în 2002, iar visul acesteia este de a crea cel mai mare parc dendro-floric din Europa de Sud-Est. Eutopia Gardens se întinde pe 25 de ha, fiind încă în extindere. Cei care vin aici se pot bucura de mirosul îmbătător al diferitelor specii de trandafiri, precum soiul german Kordes, trandafiri „Shakespeare”, un soi englezesc,  chiar şi soiuri romaneşti. Situat la 10 km de Arad, pe DN 7, parcul este deschis oricând vizitatorilor şi nu percepe taxă de intrare.

  1. Morile de apă de la Rudaria

La poalele Munţilor Almajului din Banatul montan, în localitatea Rudaria, se afla cel mai mare complex mulinologic din sudul Europei. Situată  în judeţul Caras-Severin, între Anina şi DN 7, pe Valea Almăjului, localitatea Rudaria găzduieşte peste 22 de mori de apă, amplasate de-a lungul râului cu acelaşi nume. Morile au fost pentru prima oară atestate documentar în 1722.  Fiecare moaraă este îngrijită de 15-20 de familii, care o folosesc pe rând pentru a-şi măcina cerealele. Peisajul din care fac parte aceste mori este unul nemaipomenit de frumos şi te simţi de parcă din aceste locuri fantastice s-au inspirat majoritatea basmelor lui Petre Ispirescu, cu zmei şi Ilene Cosânzene.

  1. Rezervaţia naturală Focul Viu

În Valea Milcovului, în satul Andreiaşul de Jos, există o rezervaţie naturalaă unicaă în Europa: Focul Viu, denumită astfel de către localnici datorită flăcărilor ce ies constant din pământ,. Acest fenomen rar se produce datorită emanaţiilor de gaze, care, din cauza razelor soarelui, menţin flăcările aprinse. Rezervaţia Focul Viu este de ofrumuseţe rară, cu toate acestea fiind puţin cunoscută turiştilor din ţară şi din străinătate. Noaptea, focurile dansatoare capătă veleităţi mistice impresionante , iar mulţi oameni care au fost aici aseamănă locul cu ţinutul fantastic Mordor, din Stăpânul Inelelor.

Aceste locuri sunt cu adevărat deosebite, fiind de o frumuseţe rară. Merită să le descoperi, să te bucuri de frumuseţea lor şi să le afli povestea, pe care să o spui mai departe şi altora.

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Petre Vlasceanu
Petre Vlasceanu
7 years ago

f frumos

emilia popovici
emilia popovici
6 years ago

un vis,

Distribuie: