Locuri turistice din România care merită vizitate:

Cum amenajezi o casă mică la munte

Dacă ești fericitul posesor al unei case de vacanță la munte, probabil te întrebi cum poți să o amenajezi cât mai convenabil, în special dacă spațiul de care dispui nu este unul generos. Din acest motiv, îți oferim câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să transformi o casă mică la munte într-o oază de relaxare, în care abia aștepți să petreci clipe frumoase alături de cei dragi.

Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont în amenajarea unei case mici din zona de munte:

Stiluri de amenajare pentru o casă la munte

Deși te-ai aștepta ca singurul stil care să se potrivească unei case la munte să fie cel rustic, află că ai numeroase alte opțiuni spre care te poți îndrepta. Astfel, poți alege dintre stilurile vintage, retro, modern, shabby chic sau minimalist, care se potrivesc de minune cu un decor de munte, având avantajul de a putea fi personalizate după bunul plac. Dacă preferi stiluri de amenajare mai nonconformiste, poți opta oricând pentru un design eclectic, colorat, care adună elemente din mai multe stiluri.

Totodată, un aspect important de care trebuie să ții cont este legat de integrarea peisajului montan în amenajarea casei la munte. Adu natura în casa ta de vacanță și încorporează în decor elementele specifice regiunilor montane, precum lemnul, piatra, conurile de brad, ornamentele din crengi și frunze uscate.

Obiectele de mobilier potrivite pentru o casă la munte

Dacă faci parte din rândul celor care preferă un stil rustic pentru o casă mică la munte, optează pentru un mobilier de calitate, pe care îl poți găsi aici. Piesele de mobilier impunătoare se potrivesc cel mai bine într-un astfel de decor, de aceea poți alege canapele din piele în nuanțe arămii sau un pat înalt, din lemn, cu o saltea confortabilă. În dreptul ferestrei poți crea o zonă de relaxare cu două fotolii, o lampă de podea și o măsuță scundă pentru cărți și căni de cafea.

Decorațiunile ideale pentru o casă la munte

Oricât de multe exemple ai vedea în jur, mai bine renunți la decorarea pereților cu animale împăiate. Acestea reprezintă un concept învechit și fără îndoială pot speria copiii, care nu se vor simți confortabil în preajma lor. În schimb, poți alege decorațiuni masive, vintage, din lemn, care se potrivesc perfect dacă pereții sunt deschiși la culoare. Completează decorul cu aranjamente naturale din crengi, conuri de brad sau tărtăcuțe.

Specific caselor de la munte este șemineul, care are atât un rol funcțional, cât și estetic. Deasupra șemineului poți așeza lumânări sau obiecte vintage, ca să personalizezi ambianța și să oferi un aspect plăcut locuinței.

Amenajarea unei camere într-o casă la munte

În funcție de spațiul de care dispui, poți opta pentru un living open space, în care să creezi o mică zonă de conversație în fața șemineului. Aici se va aduna toată familia la povești, așa că adaugă, pe lângă canapea și fotolii, și câteva perne de podea sau taburete. Asigură-te că fiecare încăpere este bine izolată termic – în vacanța de iarnă vei avea parte de zile mai friguroase decât crezi.

Încearcă să nu decorezi în exces camerele, ci pune accent pe includerea unui pat, a unui dulap, sau a unor fotolii, dacă spațiul îți permite. Covoarele pot completa decorul creat și au rolul de a-ți proteja picioarele în timpul dimineții, atunci când podelele sunt reci.

Nimic nu este mai plăcut decât să îți petreci concediul la munte, indiferent de anotimp, de aceea o casă la munte trebuie să fie amenajată corespunzător, astfel încât să te simți confortabil și să te bucuri de aspectul plăcut al fiecărui colțișor.

Sursa: Vivre

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: