Delta Dunării, când să o vizitezi și ce preparate să mănânci

Ce să mănânci în Deltă?

Desigur, peștele este alimentul de bază in Deltă. Prăjit, fiert, afumat, sărat, crud, uscat, ingredient principal in ciorbe, saramuri sau tocănițe, peștele este în același timp un preparat tradițional și un fel exotic. Lipovenii știu sa gătească pestele așa cum nici nu îți imaginezi, așa că îți recomandăm cu drag să lași deoparte orice prejudecată și să încerci:

  • Storcesc: o ciorbă de pește excepțională, preparată cu mai multe feluri de pește și multe legume
  • Scordolea: pește sărat, dezosat și acoperit cu diverse garnituri
  • Salata de scrumbie afumată
  • Pateu de ficat de somn
  • Ciorbă de perișoare făcute din pește și icre
  • Ardei umpluți cu pește
  • Plăcintă cu pește

Astfel de preparate se găsesc mai puțin în restaurante, dar poți să te bucuri de ele la mici pensiuni tradiționale și vile ce și-au făcut un scop din a surprinde turiștii cu cele mai bogate și mai variate preparate. Desigur, dacă ajungi la masa lipovenilor, probabil vei pleca din Delta îndrăgostit de pește. De asemenea, vei fi surprins să afli că miezul de papură este o delicatesă dulce, crocantă si care nu costă absolut nimic.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Pages: 1 2 3 4 5 6

Lasă un comentariu...

*