Locuri turistice din România care merită vizitate:

Obiective turistice Țara Hațegului – 3 locuri care merită atenția călătorului

O călătorie în această parte de Românie, Țara Hațegului,  este o întoarcere în timp deoarece aici veți descoperi o lume care a dispărut cu 70 de milioane de ani în urmă. Aici veți întâlni dinozauri în mărime naturală și veți explora vulcani, dar și munți brăzdați de râuri ce duc cu ele povești păstrate din generație în generație. Tot aici veți merge pe    urmele străvechi spre Sarmizegetusa Ulpia Traiana și în biserici medievale precum biserica din satul Densuș, unul dintre cele mai vechi locașuri de cult în care se țin slujbe de peste 700 de ani. Și dacă tot sunteți în zonă, trebuie neapărat să savurați preparatele locale, atent alese pentru voi, mai ales  dacă alegeți să vă cazați la o pensiune din zonă.

Iată câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice Țara Hațegului pe care trebuie musai să le vizitați odată ajunși aici:

Lacurile glaciare din Retezat

Masivul Retezat are un relief glaciar unic în România. Aici veți găsi peste 20 de vârfuri  de peste 2000 de metri înălțime, o mulțime de lacuri glaciare, cel mai mare este Bucura, iar cel mai adânc Zănoaga Mare. Tot în acești  munți se găsește mai mult de o treime din speciile de plante din țară, o parte dintre acestea cresc doar aici. În același timp, Retezat este primul parc național din România, din 1935,  care pune la dispoziția turiștilor o rețea de peste 50 de trasee montane.

 

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost un important oraș și centru administrativ al provinciei romane Dacia. Numele îi este dat de împăratul Traian, în anul 106. Orașul Sarmizegetusa Ulpia Traiana a fost construit în apropierea capitalei  anterioare, Sarmizegetusa Regia, dar a servit ca centru de guvernare romană.

În acea vreme, orașul găzduia numeroase edificii importante, dintre care amintim Forumul – acesta era un templu dedicat împăratului Traian, și zona termală. Forumul era centrul administrativ al orașului. Aici se adunau locuitorii  pentru dezbateri publice și pentru a face comerț.

Toate cele 6 fortărețe (Sarmizegetusa Regia, Luncani-Piatra Roșie, Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie, Căpâlna și Bănița) care formau sistemul de apărare al lui Decebal, sunt parte acum din patrimoniul cultural  UNESCO.

Astăzi, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, cea mai mare fortăreață geto-dacică de pe teritoriul României, este un important sit arheologic și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România. Prin urmare, nu ratați acest obiectiv turistic deoarece este foarte interesant atât din punct ded vedere al arhitecturii, cât și istoric.

 

Cascada Lolaia

Cascada Lolaia este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Parcul Național Retezat. Aceasta se află în nordul munților Retezat, în județul Hunedoara. Cascada are o altitudine de 1.050 de metri și este unul dintre punctele de atracție ale parcului.

Cascada Lolaia se află pe unul dintre cele mai populare trasee turistice din Parcul Național Retezat. Pentru a ajunge aici, aveți opțiunea de a  vă deplasa cu mașina personală până în apropierea ei, pe traseul Haţeg – Ohaba de Sub Piatră – Sălăşu de Jos – Sălaşu de Sus – Mălăieşti – Nucşoara – popasul Cârnic. Drumul spre acest obiectiv turistic este asfaltat până aproape de popasul Cârnic, de unde va trebui să continuați călătoria pe jos.

Cu o cădere spectaculoasă de apă de aproximativ 15 metri, această cascadă oferă un spectacol impresionant, mai ales în perioada primăverii și a toamnei, când debitul de apă este mai mare ca rezultat al topirii zăpezilor și a ploilor abundente.

Pe parcursul drumeției, veți avea ocazia de a explora pădurile de foioase și  numeroasele specii de plante și animale sălbatice care își au habitatul în acest parc național. Cascada Lolaia este locul perfect pentru relaxare și pentru  drumeții indiferent de anotimpul în care doriți să o vizitați.

 

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: