Top locuri unice în țara și în lume

România este o țară cu care ne putem mândri datorită atracțiilor turistice pe care le pune la dispoziția noastră și a turiștilor din întreaga lume. Frumusețea locurilor din toate regiunile sale atrage atenția tuturor celor care decid să își petreacă vacanțele în diverse regiuni din țara noastră.

Locuri unice in Romania si in lume 8

Picture 9 of 10

Printre altele, există aici și locuri unice nu doar pentru România ci pentru întreaga lume. Aceste locuri au ceva deosebit de oferit fie din punct de vedere geografic sau prin prisma evenimentelor organizate în locurile respective. Să descoperim împreună astăzi câteva din locurile de top, unice în România și în lume. Cu siguranță te vei îndrăgosti de acestea de la prima vizită.

Peștera Coliboaia, Bihor: Un loc al picturilor rupestre unice
Peștera Coliboaia din Bihor este locul magic în care picturile rupestre unice în România și în lume reprezintă dovada vie a vieții de acum aproximativ 35.000 de ani. Aceste picturi prezintă animalele specifice zonei în acea vreme și au reușit să rămână neatinse de civilizație mii de ani. Cum s-au păstrat acestea intacte atât de mult timp? În special datorită condițiilor unice de umiditate caracteristice peșterii din acea zonă.

Valea Minișului: Locul în care Oasele sunt la loc de cinste în peșteră
Topul locurilor unice din România și din lume continuă astăzi cu Peștera cu Oase localizată în Valea Minișului. Aceasta se află în județul Caraș Severin, aproape de zona Anina. Această peșteră a devenit faimoasă acum 10 ani. Atunci au fost amenajate pentru expoziție publică cele mai vechi rămășițe ale omului considerat modern din punct de vedere istoric în Europa. Aceste fosile de colecție reprezintă rămășițele a trei indivizi a căror existență datează acum 35.000 de ani.

Mangalia: Locul în care se află singurul papirus întreg din Europa
Cu siguranță ai auzit de Mangalia și poate chiar ai avut ocazia de a vizita această zonă în ultimii ani. Știai însă că acolo a fost descoperit și singurul papirus întreg din România și din Europa? Acesta a fost descoperit în urmă cu 50 ani și are inscripții în greaca veche. Ulterior descoperirii acestuia, papirusul unic a fost conservat și restaurat în Rusia. Până în 2011, nu au fost date publicității prea multe date despre acesta. Acum 6 ani însă acest element unic a intrat în posesia reprezentanților Muzeului de Arheologie din Mangalia și acum poate fi admirat de turiști din întreaga lume printre exponatele acestui muzeu.

Comuna Bozioru: Locul în care Cerul pare desprins din altă lume
Un alt loc magnific și care nu poate fi comparat cu orice alt loc din lume este Comuna Bozioru din județul Buzău. Ce are această comună atât de special? Simplu: un cer straniu, de 4 ori mai clar și mai senin decât unul considerat normal de către specialiști. Numeroase teorii au fost formulate cu privire la puterile energetice ale cerului din acea zonă. Mulți cercetători extrasenzoriali sunt convinși de faptul că acesta reprezintă una dintre puținele căi de acces către energia universală. Cert este faptul că orice simplu trecător poate observa caracteristicile unice ale cerului din zona respectivă.

Râpa Roția: Canionul Unic al României
Periplul turistic unic oferit de țara noastră se încheie astăzi în apropriere de orașul Sebeș, acolo unde se află Râpa Roția care se întinde pe o suprafață de 25 hectare. Aceasta reprezintă o rezervație geologică unică în lume datorită pereților săi care ating înălțimi spectaculare de până la 100 m.

Formele naturale unice săpate în acești pereți de către apele colină din zonă atrag atenția sutelor de turiști care doresc să regăsească în România locuri unice, de suflet care să le rămână în minte și în imaginile unice surprinse în periplul lor turistic.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*