Pârtiile de schi din România atrag schiori și snowboard-eri din toate categoriile, de la începători la profesioniști. Cel mai înalt punct de schi din țară are o altitudine de 2011 de metri. Există 28 de stațiuni de schi, dintre care cele mai populare sunt în Transilvania: Poiana Brașov, Sinaia, Predeal și Păltiniș.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”48″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Poiana Brașov este amplasată la poalele masivului Postăvaru, la o altitudine de 1200 de metri. La 12 kilometri de orașul medieval Brașov, stațiunea este înconjurată de patru munți: Postăvaru (1799 de metri), Bucegi (2505 de metri), Piatra Mare (1.848 de metri) și Piatra Craiului (2238 de metri). Există 14 pârtii de schi aici, toate fiind dotate cu sisteme speciale de iluminare și tunuri de zăpadă.
Stațiunea Poiana Brașov
Stațiunea de schi cea mai populară din România, Poiana Brașov este localizată pe un platou în masivul Postăvaru, pe culmile uimitoare din zonă și înconjurată de pădurile de conifere. Stațiunea nu este masivă sau deosebit de abruptă, dar pârtiile sunt bine îngrijite și bune pentru începători și intermediari precum și pentru cursurile de schi.
Stațiunea are, de asemenea, două zone speciale pentru sărituri de 80 m și un patinoar, în cazul în care Jocurile Olimpice de iarnă vă vor impulsiona în această direcție. Și, fiindcă aceasta este cea mai populară zonă din Transilvania, trebuie să vă abateți și la Castelul Bran, care a inspirat cartea lui Bram Stoker pentru o vizită inedită.
Stațiunea Sinaia
Sinaia este regiunea unde regele Carol și-a construit reședința de vară în 1870. Considerată Perla Carpaților, aceasta este una dintre cele mai populare stațiuni din Romania. Sinaia se mândrește cu hoteluri fine și o lungă istorie, precum și zone de schi optime, deservite de 8 ascensoare, inclusiv 3 gondole / telecabine. La 1030m, Sinaia oferă cea mai mare zona verticală a oricărei stațiuni din România precum și cea mai lungă pistă de peste 6 km lungime iar vârfurile din Sinaia ajung la 2500m.
Stațiunea de schi Sinaia este situată în județul Prahova (România). Pentru cei pasionați de sporturile de iarna, există 20 km de pârtii și 5 km de trasee de schi disponibile. 9 ascensoare transportă oaspeții către si dinspre pârtiile de schi. Zona de sporturi de iarnă este situată între altitudinile 880 și 2 103 m.
Stațiunea Predeal
Peisajul excelent și zona relativ extinse de ski au făcut din Predeal una dintre cele mai renumite stațiuni de iarnă românești. Situată la 1033 m, acesta este cel mai înalt oraș al României. În afară de zonele de schi locale, Predeal este si o baza ideală pentru zonele de schi din apropiere, precum Azuga și stațiunea Poiana Brașov. Traseul teleferic lung de 1,2 km este singura pârtie dificilă, iar stațiunea de aici este cea mai potrivită pentru schiorii intermediari sau chiar începători. Sezonul de la Predeal se termină de obicei în luna martie.
Stațiunea Păltiniș
Păltiniș este cea mai veche stațiune de schi montană din țară, înființată în 1894 de către Societatea Turistică a Carpaților Transilvaniei, iar stațiunea montană se află la cea mai înaltă altitudine – 1442 de metri. Stațiunea de schi și snowboard din Păltiniș și-a deschis porțile pentru prima dată acum șapte ani, în 2010.
Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă care garantează zăpada in sezonul de iarna. În prezent, pantele sunt deservite de patru teleschiuri standard și unul suplimentar pentru schiori și cei care aleg alte sporturi de iarnă precum snowboarding-ul. În plus, pentru cei care folosesc panta de tobogan, este important de menționat faptul ca această pârtie de ski este echipată cu lumini de noapte pentru a face urcarea mai ușoară, fără echipament.