Construit din initiativa societatii cultural Ateneul Roman, infiintata in anul 1863, acesta a fost ridicat atat din fondurile statului, cat si din fondurile caritabile.
Sub stindardul “Dati un leu pentru Ateneu”, in anul 1886 s-a putut demara constructia celui mai mare edificiu cultural existent in tara noastra – Ateneul Roman. Construit pe terenul familiei Vacaresti, pe locul unde nu demult a fost cladita o biserica, Ateneul a devenit in scurt timp un veritabil punct de atractie atat pentru bucuresteni, cat si pentru turistii romani sau straini veniti in vizita prin Capitala.
Cupola in stil baroc, in forma circular, dar si trasaturile neo-clasice ale arhitecturii sale i-a determinat pe multi dintre cei interesati de arta sa ii cunoasca incaperile.
In interior putem admira cinci medalioane in mozaic care ii prezinta pe cei mai mari domnitori ai tarii: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, regele Carol I, Vasile Lupu şi Matei Basarab.
Avand o inaltime destul de impunatoare, de 41 metri, Ateneul este sustinut de cele 12 coloane asezate in forma circulara in interiorul holului acestuia. Scarile in spirala ii duc pe cei interesati de arta si frumos catre incaperile de la etaj, unde putem admira salile de concerte ale Filarmonicii, balcoanele si lojele de unde pot fi priviti cei care cunosc o mare parte din cultura neamului roman.
Istoric Ateneul Roman din Bucuresti:
–
Obiective principale de vizitat la Ateneul Roman:
–
Program de vizitare Ateneul Roman:
–
Tarif vizitare Ateneul Roman:
–
În apropiere de Ateneul Roman mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Ateneul Roman din Bucuresti:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Ateneul Roman din Bucuresti:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –
Cum se ajunge la Ateneul Roman:
Ateneul Roman se afla situat pe Calea Victoriei, chiar in centrul Bucurestiului, vis-a-vis de Sala Palatului, in Piata Revolutiei.
[geo_mashup_map]
Galerie foto Ateneul Roman din Bucuresti:
Ai vizitat Ateneul Roman?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Ateneul Roman?