CETĂȚI DIN ROMÂNIA

Aceste minunate atracții turistice, care adăpostesc secrete bine păzite, mărturii ale unei istorii zbuciumate, căci majoritatea au fost construite pentru apărare, cetățile fac parte din circuitele turistice și merită să le vizitați.

Cetatea Râșnovului din localitatea cu același nume, veche de opt secole, are ziduri înalte, simple, fiind construită într-un loc pitoresc, înconjurat de păduri. Cetatea Poenari, la fel de veche, era refugiul cel mai des folosit de Vlad Țepeș.

Dacă sunteți prin Neamț, nu ratați Cetatea Neamțului, fortificată și foarte importantă în timpul domniei lui Ștefan cel Mare.

Semnificativă pentru acest domnitor a fost și cetatea de Scaun a Sucevei, cu ziduri înalte de piatră, șanțuri adânci, fiind adăpost în vremurile cotropitorilor.

În vestul țării, s-a construit o cetate încă din secolul XI, de regele Ladislau, fiind și azi nu doar un obiectiv foarte vizitat, dar și utilizat, modernizat, Cetatea Oradiei.

O cetate, aflată în orașul protejat de Unesco, Sighișoara, este un monument construit în secolul XII, și utilizat chiar și pentru meșteșuguri. Cetatea construită cu rol de apărare și considerată una din frumusețile Europei, este cea a Făgărașului.

Cetatea Crăciuna din județul Vrancea

Cetatea Craciuna din judetul Vrancea - cultural.bzi

Cetatea Craciuna este o cetate munteneasca care se afla pe teritoriul judetului Vrancea. In apropierea orasului Odobesti exista un loc numit „la Cetatuie”, unii cronicari […]