Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei, loc de rugăciune şi reculegere pentru orice credincios

Mânăstirea dobrogeană Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în judeţul Constanţa în apropierea localităţii Ion Corvin, reprezintă un preţios loc de rugăciune şi reculegere pentru orice credincios. Un concediu transformat într-un pelerinaj, vă poate purta paşii spre Peştera Sfântului Andrei, încărcându-vă cu energia şi puritatea locului.

Pestera Sfantului Andrei

Picture 10 of 10

Mânăstirea este construită în jurul peşterii în care a trăit şi a creştinat Sfântul Apostol Andrei. Primul ucenic al lui Isus, a ajuns pe aceste meleaguri propovăduind cuvântul Evangheliei Mântuitorului şi şi-a găsit găzduire în grota care oferă astăzi atâta linişte şi putere oricărui credincios care pătrunde în ea.
Peştera a parcurs timpuri de uitare şi părăsire, însă în anul 1943 a fost descoperită de preotul Constantin Lembrău, iar în anul 1944 locul a fost resfinţit şi redat creştinătăţii. Momentul coincide cu construcţia unei turle şi a unui zid de protecţie. În anul 1989 s-au demarat alte lucrări de dezvoltare a întregului ansamblu monahal existent.
Prima oprire pe care o pot face credincioşii este la Peştera Sfântuluii Andrei, o biserică săpată în stâncă, amplasată la baza multelui împădurit. Pereţii bisericii din peşteră sunt îmbogăţiţi cu icoane şi candele, iar locul altarului este ocupat de o icoană impunătoare a Sfântului Andrei. În micuţa biserică într-o nişă, se află un pat scobit în piatră, despre care se spune că era locul de odihnă al Apostolului.
Un alt loc de rugăciune a fost construit la câteva zeci de metri de peşteră, o mică bisericuţă a cărei construcţie a avut loc în anii 1994-1995. Finalizarea picturilor a avut loc în anul 1999, iar bisericuţa este sfinţită cu hramul Acoperământul Maicii Domnului.
O altă biserică mare a fost construită între anii 1998 şi 2002, fiind locul unde se află racla cu moaştele Sfântului Andrei, o cruce în formă de „x”, crucea Sfântului Andrei, în centrul căreia se află o părticică din degetul apostolului, adusă din Grecia.
În zonă se află şi izvorul Sfântului Apostol Andrei, izvor ce poartă cu sine povestea sa, în care Apostolul, ajuns într-o zonă fără apă, a izbit cu toiagul în stâncă şi de acolo a izvorât apa, izvor ce nu a secat niciodată.
Mânăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei reprezintă un punct de echilibru şi rugăciune pentru lumea creştin ortodoxă, fiind locul în care rugăciunile îşi găsesc răspuns, unde oamenii se pot opri pentru reculegere şi pentru a aduce o frântură de mulţumire în faţa divinităţii pentru tot ceea ce există şi pentru ce va urma.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*