Statiunea Lacu Sarat se situeaza in Muntenia, la 5 km sud-vest de Braila, in localitatea Lacu Sarat.
Numele statiunii vine chiar de la Lacul Sarat ce se afla in localitate, cu proprietati curative ale namolului sapropelic si a apei minerale hipertonice. Namolul sapropelic si apele minerale sunt utilizate in terapii, in baza de tratament, pentru vindecarea unei game mari de afectiuni: reumatismale degenerative, inflamatorii, ginecologice, dermatologice, respiratori, endocrine, ale sistemului nervos periferic, stari post-traumatice, tocmai de aceasta sunt foarte apreciate de catre vizitatori.
Statiunea detine instalatii de tratament: pentru bai calde cu apa minerala la vana, instalatii pentru bai si impachetari calde cu namol, instalatii de electro si hidroterapie, instalatii de aerosoli. Aceasta este amplasata in parcul vechi, fiind inconjurata de padure, reprezentand o adevarata oaza de liniste si frumos.
Bine de stiut:
Turistii care vin la tratament in statiunea Lacul Sarat pot vizita urmatoarele obiective turistice din apropiere:
-
Manastirea Lacul Sarat
-
Orologiul si Muzeul Brailei
-
Muntii Macinului
-
Gradina Publica
Lacul Sărat, nume care a fost dat și stațiunii balneare, s-a format pe un vechi curs al Dunării.
Procentul crescut de sare din compoziția apei, gradul ridicat de mineralizare, precum și nămolul format pe fundul lacului ce prezintă în componența sa hidrogen, au făcut posibilă amenajarea unei stațiuni destinată în principiu celor care prezintă afecțiuni reumatismale.
De altfel, în urma studiilor s-a constatat că nămolul extras din Lacul Sărat este poate cel mai valoros din întreaga Românie.
Pe lângă factorii naturali terapeutici stațiunea Lacul Sărat beneficiază și de un climat deosebit mulțumită pădurilor ce o înconjoară, făcând verile extrem de plăcute mai ales în perioada caniculară.
Tratament:
-
Băi calde cu apă sulfuroasă;
-
Împachetări calde cu nămol;
-
Băi galvanice;
-
Electroterapie;
-
Masaj terapeutic.
[geo_mashup_map]