Canionul “Șapte Scări”, un loc unic în țară

Puțini dintre cei care aleg să-și petreacă vacanțele în țară au auzit vreodată de Canionul “Șapte Scări”, aflat în apropiere de Brașov. Dacă ajungeți în zonă, veți fi surprins de cele ce vezi vedea, vă vor lăsa fără cuvinte căderi succesive de apă ce se prăvălesc pe pereții verticali, cățărări de zeci de metri pe scări verticale sau înclinate, cărora li se adaugă zgomotul asurzitor al apei.

canion 1

Picture 1 of 10

Acest canion este situat în Masivul Piatra Mare are o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 950 de metri. Defileul este format din șapte trepte între 2,5 și 15 metri. De fapte, aceste șapte trepte au fost cele care i-au dat și numele. Acestea se transformă în în cascade atunci când volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent al râului Șipoaiei este crescut. Cea mai înaltă dintre cele șapte cascade este de 35 de metri.

Scările și pasarelele sunt din fier zincat, fiind sigure pentru turiști, și în zonă cu mai fost amplasate 20 de seturi de mese și bănci, precum și vetre de foc pentru turiștii care fac popasuri.

Legendele locului povestesc că acest Canion era o piatră de încercare pentru viitoarea căsătorie. Astfel, aceștia spun că tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe. Una era să le aducă în plimbare până la canion să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului. Dacă nu se certau deloc, atunci era meniţi să fie împreună toată viaţa. Mulți tineri care au auzit despre legenda locului vin și în zilele noastre aici, deoarece consideră locul ca fiind un fel de talisman care dă succesul unei căsnicii fericite.

Accesul până la Canionul “Șapte Scări”, care se află în partea vestică a Masivului Piatra Mare, se face din DN1, zona Dâmbu Morii, pe un drum marcat, în lungime de 2,8 kilometri, ce se parcurge în 45 de minute. De remarcat că este foarte îngust, iar dacă ai pătruns aici simți că ai intrat deodată într-o altă lume. În jur nu au auzi decât ecoul apelor care cad în cascadă și corpul ți se umple de adrenalină.

Amatorii de drumeții spun că adevărata frumusețe a canionul este descoperită, de fapt, iarna. Atunci, fiecare izvor care iese din canion îngheaţă, iar ţurţurii au diferite culori, verde, galben sau roşu. Spre baza canionului, culorile se combină, iar ţurţurii devin de culoarea curcubeului.

Cu toate acestea, canionul nu este singura atracție din zonă. În apropierea Canionului ”Şapte Scări”, pe un drum marcat, la 1.200 de metri altitudine se află Cascada Tamina. Are 21 de metri înălţime, iar ascensiunea spre ea este destul de dificilă, dar este ceva ce nu veți uita niciodată. Nu ratați pe viitor, o vizită la Canionul ”Șapte Scări”, un loc unde vei simți că tot stresul acumulat de-a lungul unui an greu dispare, făcând loc unei liniști binefăcătoare.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*