Locuri turistice din România care merită vizitate:

Muzeul de chihlimbar din comuna Colți, județul Buzău

Muzeul de Chihlimbar din comuna Colti - zahirtravel

Atunci cand facem referire la colectii insemnate de chihlimbar putem considera Romania unica in lume ca urmare a descoperirilor facute in comuna Colti, judetul Buzau.

Cladirea in care sunt adapositite astfel de piese de valoare este construita pe trei etaje, fiind asemenea unei case taranesti, fara altceva iesit din comun. Cu toate acestea, pe langa colectia insemnata de pietre de chihlimbar putem adauga o colectie insemnata de icoane, fotografii, obiecte de tesut, bijuterii. La parter putem vedea trei camere in care se gaseste intreaga colectie de chihlimbar, dar si colectiile de pietre semipretioase, fosile, roci sau flori de mina. Etajul ne transpune in lumea etnografiei romanesti, oferindu-ne o adevarata colectie de obiecte populare romanesti, razboaie de tesut lana, pieptani pentru lana sau canepa, cofe, opinci de lemn, stergare, lazi de zestre, batiste cusute manual

Chihlimbarul este o rasina divers colorata ce provine din mai multe specii de pini, care are o perioada de viata de peste 50 milioane de ani. In compozitia acestuia putem gasi urme de fosile (resturi de organisme animale sau vegetale din epocile geologice anterioare, conservate in straturile pamantului). Daca ne gandim la proprietatile sale il putem considera destul de bine apreciat ca urmare a remediilor medicale pe care le poate oferi.

Ideea amplasarii in localitatea Colti a unui astfel de muzeu se datoreaza faptului ca aici solul ne rezerva cateva surprize: chihlimbarul se regaseste in sol, la suprafata sau mai in adancime. Foarte aproape de muzeul de chihlimbar putem descoperi frumusetile minei de chihlimbar.

Bine de stiut:

Cazarea se va putea face la pensiunile din regiune, drumul putand fi parcurs prin localitatea Patarlagele, judetul Buzau, pe DN10 – Buzau-Brasov.

Istoric Muzeul de chihlimbar din comuna Colti:

Muzeul de chihlimbar a fost construit in anul 1973 de locuitorii regiunii ca urmare a unor descoperiri importante: o bucata de chihlimbar de 1787 grame, alta de 1500 grame, dar si multe altele in culori destul de diverse, pornind de la galben, negru, verde. Putem enumera de asemenea o bucata de chihlimbar avand in interiorul sau o furnica, dar si pe cea care contine bucata de scoarta de copac din care s-a format.

Muzeul de Chihlimbar din comuna Colti - zahirtravel

Obiective principale de vizitat la Muzeul de chihlimbar:

Program de vizitare Muzeul de chihlimbar:

Tarif vizitare Muzeul de chihlimbar:

În apropiere de Muzeul de chihlimbar mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

La nici 6 kilometri distanta putem descoperi asezarile rupestre ale zonei, dar si biserica Alunis sapata in piatra de doi ciobani care pastoreau in zona, ridicata asadar in anul 1274.

Contact Muzeul de chihlimbar din comuna Colti:

Tel: –

Email: –

Web: –

 

Adresa Muzeul de chihlimbar din comuna Colti:

Localitate: –

Strada: –

GPS: –

Cum se ajunge la Muzeul de chihlimbar:

[geo_mashup_map]

Galerie foto Muzeul de chihlimbar din comuna Colti:

Ai vizitat Muzeul de chihlimbar?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul de chihlimbar?

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: