Atracții și obiective turistice din orașul Năvodari

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN ORAȘUL NĂVODARI. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din orașul Năvodari, județul Constanța.

Orasul Navodari este asezat in partea nordica a litoralului romanesc, fiind una dintre zonele cele mai noi dezvoltate.

Prima atestare documentara a orasului Navodari exiata din perioada feudala, odata cu constructia cetatii Zanauarda. O alta atestare documentara dateaza de pe vremea dominatiei otomane, localitatea fiind mentionata in inscrisuri in anul 1421. Initial, a purtat denumirea de Caracoium.

Incepand cu anul 1877, intreaga zona a inceput sa se dezvolte mai ales economic. Avand foarte aproape portul Constanta, locuitorii isi puteau gasi destul de usor de lucru, dezvoltand uneori chiar negot local.

In anul 1927, localitatea va incepe sa poarte denumirea de Navodari, fiind organizata din punct de vedere administrativ in comuna.

Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, comuna Navodari devine un oras muncitoresc important al tarii. In anul 1957 apare prima uzina de superfosfat si acid sulfuric din tara, crescand astfel dezvoltarea urbana. In acest mod, numarul de locuitori a crescut semnificativ. Tot aici s-a dezvoltat si Combinatul Petrochimic Midia-Navodari, dar si Canalul Poarta Alba-Midia Navodari.

Astazi orasul s-a transformat intr-un veritabil punct turistic, cu frumoase plaje exclusiviste. Numarul hotelurilor din zona din categoria trei stele plus, dar si apartamentelor particulare cu vedere spre mare este in crestere.

Bine de stiut:

Orasul Navodari are o populatie de circa 31.000 de locuitori. Foarte aproape de oras se afla lacul Tasaul. Orasul se afla amplasat chiar la iesirea din statiunea Mamaia.

Sorry, no posts matched your criteria.