Muzeul Național Secuiesc din orașul Sfântu Gheorghe, județul Covasna

Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, a avut ca ca scop declarat cercetarea si prezentarea comunitatii si a memoriei culturale regionale din Tinutul Secuiesc.

Muzeul poseda o serie de sectii interne, gazduite in Str. Kos Karoly nr. 10, din municipiul Sfantu Gheorghe, intr-o cladire special construita in anul 1912, dupa planurile arhitectului Kos Karoly, precum si cateva unitati externe cu sediile in Sf. Gheorghe, Tg. Secuiesc, Cernat, Baraolt si Zabala.

Sectii interne:

–Biblioteca, cu colectii de carte veche, arhiva presei de epoca si alte colectii speciale. Cel mai valoros obiect din patrimoniul bibliotecii este Codicele Apor, care contine psalmi din prima traducere maghiara a Bibliei, realizata in sec. al XV-lea.

–Sectia de stiintele naturii, care detine peste 60.000 de obiecte. Muzeul adaposteste o colectie paleontologica de mamifere pliocene si cuaternare din Europa Centrala si de Est, o colectie de ciuperci din Romania, precum si colectia de fluturi „Dioszeghy” cu peste 23.000 exemplare.

–Sectia de arheologie-istorie are in pastrare peste 50.000 de obiecte, intre care si marturii privind rolul militar al secuimii in evul mediu, relicve din Revolutia de la 1848, mobila si sticla de valoare.

–Sectia de etnografie, care detine peste 15.000 de obiecte. Semnificative sunt broderiile domnesti din sec. XVII–XVIII, o colectie de cahle si de ceramica, mobila veche sculptata sau pictata, o colectie de jucarii populare traditionale. In exteriorul cladirii, in aer liber, se prezinta porti secuiesti, stalpi funerari sculptati, precum si o casa veche, din 1767, adusa din zona Ciuc, care este mobilata partial cu piese originale.

muzeul-national-secuiesc-din-orasul-santu-gheorghe-cavaleriaIstoric Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe:

A fost infiintat in anul 1875

Obiective principale de vizitat la Muzeul National Secuiesc:

Program de vizitare Muzeul National Secuiesc:

Tarif vizitare Muzeul National Secuiesc:

În apropiere de Muzeul National Secuiesc mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Muzeul National Secuiesc:

Galerie foto Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe:

Ai vizitat Muzeul National Secuiesc?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul National Secuiesc?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*