Cheile Bicazului din județele Neamț și Harghita

O regiune muntoasa destul de frumos conturata, Cheile Bicazului ajuta la refacerea legaturii dintre Moldova si Transilvania, fiind asemenea unui punct de trecere intre cele doua regiuni ale tarii.

Cheile Bicazului din judetele Neamt si Harghita

Se cunoaste deja ca frumusetele acestei zone atrag anual mii de turisti care sunt incantati sa exploateze la maxim fiecare portiune a locului. Regiunea este cuprinsa intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean, avand o intindere de circa 6 kilometri, fiind situata intre judetele Neamt si Harghita.

Pentru a ajunge in aceste locuri este suficient sa strabati cu masina circa 20 kilometri de orasul Bicaz. Din punct de vedere geografic, la S-E vom putea gasi Suhardul Mic, iar la N-V – Suhardul Mare. Aceasta zona face parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas. Toata regiunea va putea fi strabatuta fie pe jos, fie cu masina, fiind de o frumusete spectaculoasa. Drumul bogat in serpentine, este o locatie corespunzatoare pentru peripetiile montane. Intreaga zona este strabatuta de o serie destul de mare de pesteri in care vom putea privi frumusetile de calcar ale stancilor. Pestera Negra si Pestera Cascada sunt doua dintre cele mai spectaculoase. In zona mai putem pasi in cheile Laposului, Bicajelului si Sugaului, trei zone mai mici ca dimensiuni, dar la fel de interesante din punct de vedere geografic. Cheile Bicazului ne vor permite sa admiram frumusetile masivului Piatra Altarului cu o inaltime de 1120 metri, singurul munte stancos din regiune.

Posibilitatile de cazare sunt multiple. Zeci de pensiuni si hoteluri isi pun la dispozitie serviciile clientilor, functionand asemenea unor adevarate ghiduri ai regiunii. Amplasamentul pensiunilor este cu precadere mai ridicat in zona Lacul Rosu, Cheile Bicazului sau chiar in orasul Bicaz.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*