Cunoscut si sub denumirea de „Izvorul Muntelui”, Lacul de acumulare Bicaz este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe raurile interioare din Romania.
Situat pe cursul superior al raului Bistrita, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelasi nume. Din el se alimenteaza centrala hidroelectrica Bicaz-Stejaru, care este echipata cu sase generatoare.
Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui) are o lungime de 40 km, o suprafata de 33 km² si un volum maxim de apa de 1.250 milioane m³.
Fauna lacului este alcatuita din mreana, clean, lostrita, scobar, moioaga, babusca, pastrav indigen, pastrav de lac si pastrav curcubeu, oblet, porcusor, platica.
Pe malul lacului Bicaz a fost amenajata o crescatorie de pastrav, in localitatea Potoci. Tot aici se afla si Statiunea de Cercetari Biologice Potoci-Bicaz a Universitatii „Al. I. Cuza” – Iasi, singurul loc din Moldova unde se pot face scufundari.
Din portul amenajat in vecinatatea barajului Bicaz se pot face croaziere cu vaporul pe lac sau se pot inchiria barci, hidrobiciclete. Pentru turisti exista posibilitatea cazarii fie la motel, fie la casute.
Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui) reprezinta locul unde se oglindeste Muntele Ceahlau in zilele insorite.
Istoric Lacul Bicaz din Bicaz:
–
Obiective principale de vizitat la Lacul Bicaz:
–
Program de vizitare Lacul Bicaz:
–
Tarif vizitare Lacul Bicaz:
–
În apropiere de Lacul Bicaz mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Lacul Bicaz din Bicaz:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Lacul Bicaz din Bicaz:
Localitate: –
Strada: -nr. –
GPS: –
Cum se ajunge la Lacul Bicaz:
–
[geo_mashup_map]
Galerie foto Lacul Bicaz din Bicaz:
Ai vizitat Lacul Bicaz ?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Lacul Bicaz?