Fiind al unsprezecelea ca inaltime din tara si cel mai inalt varf muntos al Bucegilor, Varful Omu este admirat zilnic de mii de turisti ce se afla in astfel de drumetii montane.
Varful Omu are o inaltime de 2507 metri si se afla situat in statiunea Valea Prahovei. Crestele sale destul de abrupte pot fi remarcate atat din statiunea Busteni, cat si din Valea Ialomitei sau de pe Culoarul Branului.
Aici se remarca ramurile „potcoavei” ale muntilor Bucegi. Chiar din inaltimile sale ia fiinta raul Ialomita. De asemenea, nu putem sa nu remarcam flora acestui masiv, predominante fiind padurile de foioase si conifere, remarcandu-se in acelasi timp si pajisti alpine destul de intinse. Fauna aduce specii destul de rare, cum ar fi cocosul de munte, capra neagra, acvila, dar si specii specifice regiunilor muntoase: urs, caprioara, mistret, veverite.
Pentru a ajunge pe crestele sale cele mai inalte va trebui sa ne incepem traseul din statiunea Busteni, urmarind traseul marcat spre Gura Diham. Aici putem fi ospatati la Cabana Diham pentru a putea prinde forta in vederea continuarii traseului spre Cabana Malaiesti, urmand traseul Tache Ionescu. De la Cabana Malaiesti vom putea ajunge la Varful Omu abia in trei – patru ore. Ajunsi in varf, vom putea admira Crucea de pe Caraiman, dar si Babele. Cu toate ca este unul dintre traseele marcate, acesta nu este tocmai facil de parcurs si de aceea aveti nevoie de echipament specific drumetiilor montane de dificultate ridicata.
Bine de stiut:
In drumul tau spre Varful Omu vei putea admira Pestera Ialomicioara, Lacul Bolboci, Sfinxul, dar si Cheile Tatarului.
Cabana Omu, aflata chiar in apropiere te poate gazdui peste noapte in limita locurilor disponibile.
[geo_mashup_map]