In Sibiu a supravietuit cea mai veche „casa de breasla” din Transilvania, situata pe latura de nord a Pietei Mici, atestata documentar pentru prima data in matricolele bisericii parohiale in anul 1370 sub denumirea de „hala macelarilor”.
Mai tarziu, etajul a apartinut postavarilor, iar in secolul al XVIII-lea a fost depozit de cereale si pentru scurt timp sala de spectacole.
Cladirea cu 8 arcade, construita in secolul al XV-lea, a fost restaurata intre anii 1962 si 1967, de atunci fiind data in circuitul cultural.
In 2002, Casa Artelor a trecut in administrarea Complexului National Muzeal „ASTRA”, fiind complet restaurata cu sprijinul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare si al Ministerului Culturii si Cultelor.
Martor al istoriei seculare sasesti din Transilvania, fosta Casa a Macelarilor a devenit sediul Muzeului de Etnografie Saseasca „Emil Sigerus” la 1 august 2007.
La etajul I functioneaza o sala de expozitii, iar la mansarda s-au amenajat depozite pentru colectiile sasesti de ceramica, port-textile si lemn.
Numele de „Casa Artelor” i-a fost atribuit odata cu intrarea cladirii in posesia Muzeului Brukenthal, spre sfarsitul secolului al XX-lea, cand parterul a servit ca spatiu pentru depozite de arta contemporana, iar sala mare de la etaj drept spatiu expozitional, deschis tuturor genurilor de manifestari culturale si artistice.
Istoric Casa Artelor din Sibiu:
–
Obiective principale de vizitat la Casa Artelor:
–
Program de vizitare Casa Artelor:
–
Tarif vizitare Casa Artelor:
–
În apropiere de Casa Artelor din Sibiu mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Casa Artelor din Sibiu:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Casa Artelor din Sibiu:
Localitate: –
Strada: -nr. –
GPS: –
Cum se ajunge la Casa Artelor:
–
[geo_mashup_map]
Galerie foto Casa Artelor din Sibiu:
Ai vizitat Casa Artelor?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Casa Artelor?