Fiind situati in centrul Crapatilor Orientali, Muntii Rarau ofera o priveliste de vis turistilor sau celor aflati in explorarea regiunilor abrupte ale tarii.
Forme de relief destul de variate, o fauna si o vegetatie salbatica, la care nici nu ati visat, toate sunt amplasate in Masivul Raraul, unic prin formele sale destul de abrupte. La poalele muntilor putem gasi ospitalitatea localnicilor din Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, doua zone de maxima importanta turistica in Romania. De regula, cei ce aleg sa viziteze aceste locuri rupte parca din basm aleg ca unica solutie cazarea in aceste statiuni montane.
Muntii Rarau sunt incadrati in Muntii Bucovinei, apartinand Carpatilor Orientali, fiind alcatuiti din roci destul de cristaline, de mare rezistenta, ceea ce determina si o altitudine destul de mare pentru Varful Giumalau – 1857 metri.
Din aceste locuri se desprind doi afluenti destul de importanti – Bistrita si Putna. De asemenea, atunci cand ajung in regiune turistii isi doresc sa viziteze crestele formate intre varfurile Chilii, Giumalău, Poiana Ciungilor, aici putand intalni ienuparul si afinul, specifice vegetatiei subalpine.
Inaltimea masivelor, cheile formate de ei, dar si stancile destul de abrupte sunt alte obiective pe care prefera sa le revada fiecare turist atunci cand se intoarce in aceste tinuturi. De asemenea, tot aici se poate vedea ceea ce a facut natura – Pietrele Doamnei, fiind rezultatul inghetului si dezghetului din anotimpul rece. Pietrele Buhei, au dimensiuni mai mici, dar sunt la fel de placute privirii, turistii admirand aceste locuri, fiind mirati de ceea ce a reusit sa faca natura an de an, lasandu-ne astfel de mosteniri nepretuite.
Bine de stiut:
Pentru a ajunge in aceste locuri este indicat sa urmati traseul rutier Suceava – Câmpulung – Vatra Dornei.
[geo_mashup_map]