Supranumita si „Perla Bucovinei”, statiunea Vatra Dornei este situata la o altitudine de 802 m in Depresiunea Dornelor, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, la 112 km distanta de Suceava si 89 km de Bistrita Nasaud.
Zona are un climat temperat continental de nuanta alpina, cu o temperatura medie anuala de 4,6 grade Celsius.
Regiunea Dornelor este ferita de vanturi fiind strajuita de muntii Carpati (Giumalau, Bistrita, Calimani, Rodna, Obcina Mestecanis), care ocrotesc zona.
Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca aici ne aflam intr-o adevarata imparatie a apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni.
Apele minerale (carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone), namolul de turba si bioclimatul montan cu caracter tonic sunt principalii factori de cura ai statiunii.
In statiunea balneara Vatra Dornei se trateaza afectiuni cardiovasculare, afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale abarticulare, afectiuni neurologice periferice si afectiuni asociate.
Vatra Dornei este una dintre cele mai cautate statiuni romanesti datorita climei, peisajului si partiilor de schi.
Atunci cand va doriti sa evadati din cotidian, din atmosfera destul de incarcata din marile orase veti putea incerca traseele destul de inedite ale statiunii Vatra Dornei.
Inconjurata de muntii Calimani, Giumalau, Rarau, Bistritei si Suhard, statiunea va ofera posibilitatea sa va puneti in valoare imaginatia si sa va dezlantuiti in drumetiile montane mai indraznete. De aceea, nu putem omite ca atunci cand mentionam de Vatra Dornei putem adauga pe langa frumusetile cu care suntem deja obisnuiti si trasee turistice pentru sporturi montane care iti pun in actiune adrenalina.
Cu toate acestea, complexitatea traseelor destinate acestor tipuri de sporturi montane difera in functie de capacitatea fiecarui turist de a se adapta exigentelor sale. Nu putem omite faptul ca un turist mai incepator isi va alege, desigur, un traseu pentru incepatori, iar unul mai avansat in astfel de aventuri si explorari montane se va orienta probabil catre trasee destul de dificil de urmat. Asa cum aminteam, statiunea are cate ceva rezervat pentru fiecare tip de turist venit a-i admira frumusetile si a se aventura pe crestele sale inalte.
Bine de stiut:
In statiune puteti incerca:
- CLIMB HOBBY – la Stanca Alpina Dorna 1
- ESCALADA SI TEHNICI ALPINE la Stanca Rusca si Pietrele Doamnei – Masivul Rarau
- GHID SCHI TOUR in masivele Giumalau, Calimani, Suhard si Bistritei
- RIVER RAFTING (3 -15 pers) : râul Bistrita.
- VIA FERRATA + TIROLIANA pe raul Dorna
- TURISM ECVESTRU
- TEAM BUILDING
[geo_mashup_map]