Casa memoriala Lucian Blaga

Invităm toţi iubitorii de literatură şi cultură românească în Lancrăm. Lancrăm este o localitate componentă a municipiului Sebeș, din județul Alba, Transilvania, România.

Casa memoriala Lucian Blaga

Picture 1 of 10


Pe uliţa Veche în Lancrăm este o clădire veche, destul de masivă în asemănare cu celelalte case părinteşti în opera „Hronicul şi cântecul vârstelor”, este vorba despre casa lui Lucian Blaga

Casa părintească a lui Lucian Blaga, poet, filosof, dramaturg, prozator, devine muzeu după anul 1995 când, cu ocazia centenarului naşterii poetului, statul român cumpără în sfârşit proprietatea, în vederea integrării acesteia în circuitul turistic şi totodată, în patrimoniul naţional, unde îşi aştepta locul.
Pe lângă vechea casă, şura a fost transformată într-o clădire modernă ce deţine o mică bibliotecă, o sală pentru diverse activităţi, spaţii de cazare cu toate utilităţile pentru colaboratori şi participanţi la manifestările Centrului Cultural „Lucian Blaga”.

Complexul Memorial „Lucian Blaga” găzduieşte de astfel în fiecare an, la începutul lunii mai, deschiderea activităţilor culturale din cadrul „Festivalului Internaţional Lucian Blaga”.

Adresa Lancrăm – 515801, Str. Uliţa Veche Nr. 234
Telefon: 0258.887153, fax: 0258.732844
Email: casamemoriala@cclbsebes.ro
Program: marţi-duminică: 08:00 – 16:00; luni: închis.
Preţ bilet: 4 lei adulţi; 2 lei elevi şi studenţi.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*