ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE SĂLAJ

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL SĂLAJ. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Sălaj.

Judetul Salaj

Cu numeroase peisaje de basm, rezervații naturale și locuri unde s-a scris istorie, județul Sălaj merită vizitat măcar o dată în viață.

Rezervația Izvoarele Barcăului, un loc spectaculos, protejat datorită izvoarelor și cascadelor sale, rezervația naturală Poiana Narciselor, unde întâlnești specii de flori și copaci deosebiți, și Grădina Zmeilor, o altă rezervație dar de data asta geologic, specială datorită formelor ciudate ale stâncilor.

De o importanță istorică sunt Șimleul Silvaniei, oraș ce adăpostește ruinele unui castel medieval, bisericile construite în secolele XVI și XVII, și Sinagoga și un Muzeu al Evreilor.

Ruinele cetății Almașului din epoca medievală mai pot fi admirate, în județul Sălaj, alături de conacele din comuna Hida, și ruinele unui castru roman Porolissum, construit în timpul împăratului Traian.

Un alt punct de atrație cunoscut, este Grădina Botanică de la Jibou, cu mai multe sere care adăpostesc plante exotice, acvarii și grădini japoneze, ornamentale și una zoologică.

 

Grădina Zmeilor din judetul Sălaj

gradina-zmeilor-din-comuna-balan-flickr

Gradina Zmeilor este situata pe teritoriul Muntelui Meses, din Judetul Salaj si ocupa o suprafata de 5 hectare, de la primele formatiuni. Gradina Zmeilor este […]