ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE VRANCEA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL VRANCEA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Vrancea.

judetul Vrancea

Frumusețile naturii, istoria și pasiunea lui Bachus, toate pot fi admirate pe teritoriul județului Vrancea. Reședința, orașul Focșani este adesea vizitat pentru muzeele sale, mausolee și case memoriale de către cei care doresc să descopere istoria locală și parte din cea națională.

Iubitorii de natură și minunile acesteia pot face popas la rezervația naturală Cheile Tișiței, unde vor găsi văi înguste, subterane, cascade, păduri, pajiști acoperite de flori rare precum floare de colț sau papucul doamnei.

Cascada Putnei oferă de asemenea un loc de poveste, alături de stațiunea Lepșa, cu cel mai bun păstrăv, și cu trasee ideale pentru ciclism. O altă atracție turistică deosebită o reprezintă rezervația Focul Viu, numit datorită unor emanații de gaze naturale, care se aprind uneori la soare, iar Lacul Negru este renumit pentru culoarea dată de turbă.

Recunoscute chiar și pe plan internațional, regiunile viticole Beciul Domnesc și Hrubele Domnești, oferă iubitorilor de vinuri degustări delicioase, vizite la crame medievale.

Cetatea Crăciuna din județul Vrancea

Cetatea Craciuna din judetul Vrancea - cultural.bzi

Cetatea Craciuna este o cetate munteneasca care se afla pe teritoriul judetului Vrancea. In apropierea orasului Odobesti exista un loc numit „la Cetatuie”, unii cronicari […]