ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE MEHEDINȚI

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Mehedinți.

https://locuridinromania.ro/judetul-maramures

Județul Mehedinți este situat în zona de sud-vest a țării, în regiunea istorică Țara Românească și este caracterizat printr-o bogăție a peisajelor naturale de o deosebită frumusețe, precum și de o istorie încărcată datorită ruinelor castrelor romane și a cetăților medievale existente pe acest teritoriu.

Defileul Dunării și lacul de acumulare Porțile de Fier I sunt cele mai des vizitate obiective turistice din această regiune. Vizitatorii sunt încântați de peisajele mirifice, completate de flora bogată și deosebită, precum și de cele 15 trasee turistice omologate din această regiune.

Podul lui Dumnezeu (aflat în comuna Ponoare) s-a format în urma prăbușirii unui perete din Peștera Ponoare și este una dintre puținele forme naturale de acest fel existente în lume.

Decebal Rex reprezintă chipul ultimului rege dac, sculptat într-o stâncă înaltă, de aproximativ 55 m, pe malul românesc al Dunării.

Orașele Orșova și Drobeta Turnu Severin, Parcul Național Domogled-Valea Cernei, Complexul carstic Topolnița-Epuran sunt alte obiective turistice deosebite existente în această zonă, care merită vizitate.