SALINE DIN ROMÂNIA

Stațiunile turistice unde sunt saline, atrag anual milioane de turiști, fiind benefice pentru sănătate, și recomandate pentru cei care au probleme respiratorii.  

 

Una dintre cele mai moderne, și deosebite, este salina Turda, având chiar și locuri de joacă, terenuri de minigolf, bowling, chiar și plimba cu barca.

O altă salină cunoscută este situată în Prahova- Slănic, cea mai mare din Europa, cu terenuri de tenis, volei și minifotbal, un loc ideal atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, făcând astfel mai plăcută șederea în timpul tratatamentelor.

După niște teste, aerul de aici se pare că este cel mai curat, pur de pe constinent. În județul Harghita, cu mii de vizitatori anual, salina Praid este ideală pentru întreaga familie, interiorul său fiind amenajat cu o bază de agrement, și chiar și o biserică, găsim aici.

Dacă sunteți în județul Bacău nu trebuie să ratați și salina Târgul Ocna, recomandată atât părinților cât și copiilor, având un ștrand, dar și un lac cu o cascadă cu apă sărată, evident.

La 44 metri adâncime se ascunde și salina Cacica, săpată manual, din județul Suceava, faimoasă pentru Sala de dans, Grota Piticilor și cristale de sare.

Salina Turda, un spectacol sculptat în sare

Salina Turda reprezintă un obiectiv de mare interes turistic, oferind vizitatorilor un spectacol sculptat în sare, de mare valoare. Salina Turda este un adevărat muzeu […]