ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE GORJ

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL GORJ. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Gorj.

Descriere judetul Gorj

Județul Gorj este situat în partea de sud-vest a țării, pe cursul râului Jiu, având un relief variat, cu altitudini ce oscilează între 2.518 m (în Munții Parângu Mare) și 100 m (în Valea Jiului). Acest județ este bogat în resurse naturale și are un potențial turistic deosebit, datorită peisajelor pitorești, monumentelor de artă și arhitectură, de mare valoare.

Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu include 4 monumente de o mare valoare artistică, renumite la nivel internațional: Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor.

Alte obiective turistice din județul Gorj care merită văzute sunt: Biserica din Lemn, Mănăstirea Tismana (una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din țara noastră), Peștera Polovragi, Peștera Muierii, Cheile Sohodolului și rezervația cu același nume (declarată arie protejată datorită formelor rare de relief ce se regăsesc aici), etc.

Masa tăcerii din orașul Târgul Jiu, județul Gorj

Masa-Tacerii

Masa tăcerii face parte, alături de Coloana Infinitului și Poarta Sărutului, din Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu, creat de sculptorul român Constantin Brâncuși. Acesta este este un omagiu adus […]

Stațiunea Rânca din județul Gorj

Statiunea Ranca din judetul Gorj - flickr

Situata pe crestele cele mai inalte ale muntilor, la o altitudine de 1650 metri, Statiunea Montana Ranca reprezinta un loc perfect pentru relaxare in orice […]