ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE MARAMUREȘ

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Maramureș.

Descriere judetul Maramures

Județul Maramureș este situat în nordul țării, la granița cu Ucraina și are un relief format dintr-o zonă montană (aparținând Carpaților Orientali) și o zonă joasă (formată din depresiuni, lunci și terase). Este încadrat în regiunea istorică Maramureș cuprinzând patru zone încărcate de tradiții: Țara Chioarului, Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Maramureșului.

Această regiune este una dintre cele mai frumoase și mai vizitate zone de la noi din țară, datorită numeroaselor obiective turistice naturale, culturale și religioase.

Cele mai vizitate obiective turistice din această zonă sunt: Valea Vaserului (una dintre cele mai pitorești din nordul țării, pe unde circulă trenul cu aburi Mocănița), Băile Ocna Șugatag (stațiune balneoclimaterică deschisă pe tot parcursul anului), Cimitirul Vesel de la Săpânța (transformat într-un adevărat muzeu în aer liber care primește anual mii de turisți), Parcul Național Retezat (desemnat rezervație naturală în anul 1990, care găzduiește numeroase specii de plante și animale protejate prin lege) etc.

Satul Ieud din județul Maramureș

Satul-Ieud-din-judetul-Maramures

Ieud este un sat din comuna cu același nume, aflată în județul Maramureş. Acesta este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. Satul […]