ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE VASLUI

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL VASLUI. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Vaslui.

judetul Vaslui

Un loc unde tradiția și istoria merg mână în mână, plin de muzee, județul Vaslui poate deveni o destinație ideală pentru iubitorii de trecut. Muzeul ,,Ștefan cel Mare,, cu documente încă din Antichitate, și alte obiecte interesante, din municipiul Vaslui, ori muzeul dedicat lui Emil Racoviță, binecunoscutul savant și academician, din localitatea care îi poartă numele și care adăpostește numeroase documente din timpul acestuia, precum și obiecte personale, sunt două din atracțiile județului.

Puteți de asemenea alege un muzeu deosebit din Huși, cel al caricaturilor, cu ilustrații ale celor mai cunoscuți satiriști autohtoni. Tot cei pasionați de istorie pot vizita muzeele domnitorului Dimitrie Cantemir, ori casa Sturza, locul de întâlnire al nobililor de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza. Muzeele sătești din unele localități vasluiene oferă celor interesați de tradiții și obiceiuri locale, prilej de a admira costume, obiecte din alte vremuri, cursuri de meșteșuguri.

Parcul Copou, din municipiul Vaslui, atrage mii de turiști prin grădinile tematice, Aleea Scriitorilor ori copacii săi deosebiți, în cazul în care vă place să admirați natura.