ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE VÂLCEA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL VÂLCEA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Vâlcea.

judetul Valcea

Cine alege ca destinație județul Vâlcea nu va avea timp să se plictiseacă, deoarece această zonă oferă foarte multe obiective turistice.

Transalpina sau Drumul Regelui străbate și parte din județul Vâlcea, astfel că puteți admira priveliștile de la înălțime, chiar de pe drum.

Rezervația geologică cu piramidele de pământ din valea Stâncioiului, oferă un peisaj unic al acestor formațiuni naturale, ciudate, dar atrăgătoare pe care le-a creat natura.

Iar dacă doriți să explorați alte minuni ale naturii puteți vizita Muzeul în aer liber din Costești, a Trovanților.

Tot natura a oferit acestui județ, faimoasa valea Oltului, ideală pentru iubitorii de drumeții și pitoresc. Bogăția naturală a acestui județ este dată și de stațiunile balneoclimaterice, Olănești, Govora și Călimănești-Căciulata.

Totodată, cei care au nevoie de tratament pot merge și la Salina Ocnele Mari. Lăcașul de cult, mănăstirea Cozia, ctitorită de Mircea cel Bătrân, este o altă atracție a acestui județ.

Puteți de asemenea vizita casele memoriale ale lui Nicolae Bălcescu și Anton Pann, ori să cunoașteți unele imagini tradiționale la muzeul Satului Vâlcean.