CASCADE DIN ROMÂNIA

Chiar dacă uneori suntem tentați să călătorim în țări exotice ori mai îndepărtate, trebuie să ne reamintim că țara noastră oferă locuri de vis cu peisaje spectaculoase, care îți taie respirația. Și pentru că apa este un element vital al vieții, și ea impresionează prin cascadele vestite întregind astfel decorul de poveste al naturii.

cascade din Romania

Admirată și de presa străină, cascada Bigăr din județul Caraș-Severin, este nu doar faimoasă, ci și memorabilă, datorită unicității sale.

Cea mai mare cascadă, cea a Cailor, situată în stațiunea Borșa, uimește prin căderea sa de apă, lungă de 90 de metri.

După un traseu anevoios, poți să admiri priveliștea oferită de cascada Vânturătoarea, având o cădere liberă de 40 de metri și oferind un spectacol colorat de razele soarelui.

Accesibilă ca traseu, dar de neuitat este și cascada Vălul Miresei, din localitatea Răchițele, seamănă cu un voal al unei mirese, având chiar și o legendă stranie. Tot un monument al naturii îl reprezintă și cascada Beușnița, în apropiere de Lacul Ochiul Beiului.

O altă cascadă accesibilă și spectaculoasă este Cascada Capra, din Munții Făgăraș, pe Transfăgărășan. Există mult mai multe astfel de formațiuni remarcabile, gata să fie descoperite de iubitorii de natura din țara noastră.