ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE HARGHITA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL HARGHITA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Harghita.

Descriere judetul Harghita

Județul Harghita se află în zona centrală a României, ocupând partea de est a Transilvaniei, având un relief format din munți, dealuri și depresiuni și fiind populat, în proporție de aproximativ 84%, de maghiari.

Acest județ se mândrește cu o serie de obiective turistice naturale, dintre care merită menționate: Lacul Sfânta Ana, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Băile Tușnad, Băile sărate Praid, Muntele de sare Praid și Mlaștina Dumbrava Harghitei.

La Praid se află una dintre cele mai renumite saline din țara noastră, vizitată frecvent de turiști fascinați de frumusețea ei, dar și de persoane care suferă de astm, bronșite sau alergii pentru a trata aceste afecțiuni (factorul curativ este aerul sărat, puternic ionizat). În apropierea salinei, se află și băi sărate, de care turiștii se pot bucura în perioada verii.

 

Cheile Vârghișului din județul Harghita

Cheile Varghisului din judetul Harghita - flickr

Cheile Varghisului se gasesc la 13 km de localitatea Varghis, in judetul Covasna, in perimetrul Muntilor Persani. Cheile Varghisului reprezinta una din cele mai impresionante […]