ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE SIBIU

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL SIBIU. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Sibiu.

judetul Sibiu

Cu locuri impresionante atât istorice cât și naturale, județul Sibiu abundă în obiective turistice de excepție ce merită vizitate ori de câte ori ai ocazia. Una dintre atracția acestui județ, o reprezintă chiar reședința, Sibiu, numită Capitală Cultural Europeană.

Orașul medieval, atrage prin instituții de cultură, precum Muzeul Brukenthal, Filarmonica și Teatrul de Balet, locuri unde se organizează faimoase concerte și festivaluri.

Dar nici împrejurimile nu sunt mai prejos, având ca atracții turistice bisericile de la Biertan, din epoca medievală, și cea de la Cisnădioara, cândva nu doar lăcașe de cult ci și de apărare.

Parcul Natural și Rezervația Naturală Golul Alpin Bâlea, oferă locuri pitorești, cu lacul glaciar Bâlea și cascada cu același nume. În sezonul rece și nu numai, foarte vizitată este și stațiunea Păltiniș, poate cea mai veche stațiune de schi din țara noastră.

Denumită ,,litoralul Ardealului,, Ocna Sibiului este vizitată de turiști pentru proprietățile sale curative, dar și pentru agrement.

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Dacă ai visat vreodată la un loc desprins din basme, atunci cu siguranță ți-ai imaginat Castelul de Lut din Valea Zânelor. Acesta se află la […]

Mărginimea Sibiului din județul Sibiu

Maginimea Sibiului din judetul Sibiu - flickr

La vestul Sibiului, „Marginimea”, asa cum este denumit acest peisaj de vis se situeaza intre valea Sadului si valea raului Saliste. Destul de mare ca dimensiune, […]