ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE OLT

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL OLT. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Olt.

https://locuridinromania.ro/judetul-mures

Județul Olt este situat în partea de sud a țării, pe cursul inferior al râului cu același nume, la intersecția provinciilor istorice Oltenia și Muntenia (partea situată la vest de râul Olt aparține Olteniei, iar cea situată la est de acesta aparține Munteniei).

Orașul Slatina, reședința de județ, adăpostește clădiri istorice, Mănăstirea Clocociov (ce datează din anul 1594), muzee, biserici și primul pod de metal din țara nostră, construit peste un râu, ce datează din anul 1891.

Alte obiective turistice din județul Olt, care nu ar trebui ratate, sunt: Cetatea Sucidava (situată la 5 km de orașul Corabia, unde pot fi admirate și ruinele unei bazilici creștine), Mănăstirea Brâncoveni (situată în localitatea cu același nume, construită în stil brâncovenesc, lângă care se află și Izvorul Tămăduirii) și Complexul Memorial Nicolae Titulescu (situat în localitatea cu același nume, unde pot fi admirate piese de mobilier și obiecte personale ale politicianului).