REZERVAȚII NATURALE DIN ROMÂNIA

Datorită minunățiilor naturale de pe teritoriul țării noastre, însă și pentru că există numeroase locuri deosebite, plante și animale pe cale de dispariție, s-au creat  rezervațiile naturale, pentru a proteja aceste ecosisteme. Aproape în fiecare județ găsim astfel de rezervații fie că vorbim despre fauna sau flora zonei, peșterile ori rocile de aici.

rezervatii naturale din Romania

Colțul de rai, Delta Dunării, este recunoscut pentru biodiversitatea sa, cu specii rare, fiind inclus chiar și în Patrimoniul UNESCO. Fauna sa este variată, cuprinzând specii de mamifere ca mistreț, liliac, nurcă, vidră, șacal și păsări ca pescăruși, pelicani, rațe cu ciuf.

În apropiere se află și rezervația Cazanele Mari și Cazanele Mici, zona unde Dunărea străbate cea mai îngustă parte a Defileului Dunării. Găsim aici specii de arborete de fag, alun turcesc și plante protejate ca laleaua Cazanelor și stânjenel de stâncă.

O altă rezervație cu specii pe cale de dispariție, deosebite prin varietatea habitatelor de pe litoral, este Rezervația Marină 2 Mai. Vizitatorii  pot chiar și studia aceste specii, și se pot face chiar și scufundări.

Alpinism pe Cheile Crăciuneşti

Cheile Crăciuneşti sunt situate în judeţul Hunedoara, în SV Munţilor Metaliferi din grupa Apusenilor. Se află la o distanţă de 22 km. de Deva şi […]