ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE TELEORMAN

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL TELEORMAN. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Teleorman.

judetul teleorman

Cu rezervații naturale impresionante și cu numeroase relicve istorice, castre romane, cetăți din Evul Mediu și conace boierești, județul Telorman, chiar dacă este puțin cunoscut turistului român, va fi plăcut surprins să îl descopere.

Orașul Alexandria, renumit pentru vechimea sa, Muzeul Județului și monumente, catedrala Sfântul Alexandru.

Tot cu o istorie bogată ce datează din epoca romană, este și localitatea Turnu Măgurele, având și acum ruine ale cetății construite în vremea lui Mircea cel Bătrân.

Tot aici puteți vizita casele memoriale ale celebrilor scriitori Marin Preda și Zaharia Stancu, și un muzeu dedicat lui Gala Galaction, având numeroase obiecte, tablori, documente păstrate din vremea celebrilor autori.

Cu peisaje de vis încântă privirea rezervațiile naturale din județul Teleorman, și anume pădurea Troianu, celebră pentru bujorii românești și câteva specii de stejar.

O altă rezervație este Aria Naturală Corabia-Turnu Măgurele cu o biodiversitate protejată, peisaje spectaculoase și faleza și malul Dunării.