ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL BUZĂU. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Buzău.

Un colt de tara, un punct pe harta, o culoare. Sud-Estul Romaniei, Muntenia, dar in acelasi timp o granita. Granita din tara noastra. Judetul-granita, mai exact.

Muntenia – Moldova – doua regiuni pe care doar un singur judet le poate uni, doar un singur judet le poate face sa se simta in aceeasi tara.

La nici 100 km. de Bucuresti, Buzaul iti poate oferi relaxarea de care ai nevoie dupa o saptamana incarcata. Cum poate face asta? Simplu. Buzaul nu e numai la granita Muntenia-Moldova, mai beneficiaza si de o altfel de trecere, una geografica. Imbina muntele cu campia, cat ai clipi. Acum esti in crestele muntilor, la altitudini de aproape 1000 de metri, dar in nici o ora poti intalni frumusetile line ale campiei. O regiune de dealuri strabate sudul judetului Buzau, dealuri vestite nu numai in Romania, ci si peste hotare. Sunt dealurile Pietroasele, dealurile vinului, asa cum sunt ele numite de buzoieni.

Unicatul apare, asa cum sunt obisnuiti romanii, si in Buzau. Poate ma intrebati, prin ce? Ganditi-va la fantasticii vulcani noroiosi, aflati la nici 50 km. de orasul Buzau, intr-o regiune deluroasa. Aici poti vedea ceea ce poti viziona si in strainatate, dar atentie, platind.

Vrei sa-ti continui calatoria in Buzau? Nimic mai simplu. Surprize sunt destule.

Manastirea Ciolanu, dar si frumoasa tabara de sculptura aflata in apropiere, te poate readuce intr-un cadru natural unic in tara.

Siriul, un alt spatiu mirific. Vezi o mare de ape, inconjurata de o mare de munti.

Esti bolnav? Suferi de afectiuni reumatismatice? Sarata Monteoru e remediul tau. Din propriile izvoare de apa sarata, te poate insanatosi destul de repede.

Si asta nu-i tot. Orasul Buzau, oras aflat sub ocrotirea Sf. Sava Gotul, imbina anticul cu noul. Centrul vechi al Buzaului te poate readuce usor in perioada anilor 1800, intrucat structura arhitectonica a orasului a fost restaurata si conservata.

Vrei o lectie de istorie? Nimic mai usor. Oricine isi aminteste de vestitul nostru prim-ministru, Alexandru Marghiloman. Si e usor sa afli unde a locuit. Palatul sau a fost restaurat,  si,  zilnic,  sute de turisti intra gratuit pe domeniul sau.

Si iti tresalta inima atunci cand ajungi in centrul orasului, in Piata Daciei, acolo de unde, din turnul Palatului Comunal rasuna ceas de ceas, imnul Buzaului – “Hai Buzau, Buzau!”

Cascada Pruncea din județul Buzău

Cascada Pruncea din judetul Buzau - flickr

Situata in Masivul Podul Calului, la 5 km de Siriu, in nord-estul judetului Buzau, Cascada Pruncea (Casoca) este unul dintre cele mai importante obiective turistice […]