ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE GIURGIU

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL GIURGIU. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Giurgiu.

Descriere judetul Giurgiu

Județul Giurgiu este situat în sud-estul României, în lunca Dunării, la granița cu Bulgaria, în vechea provincie istorică, Muntenia.

Fiind amplasat la granița țării, orașul Giurgiu a jucat un rol important, de-a lungul timpului, în războaiele frecvente dintre români și turci, pentru deținerea controlului asupra Dunării. Prima atestare documentară datează din 1394, din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân.

Turnul cu Ceas și Podul Prieteniei sunt două elemente simbol ale orașului Giurgiu.

Primul dintre ele este din piatră, construit în timpul stăpânirii turcești, cu scopul de a folosi ca punct de observație în cazul atacurilor. Ulterior, construcția a fost modificată, prin adăugarea unui ceas.

Podul Prieteniei este construit peste Dunăre, permițând comunicarea feroviară și rutieră între România și Bulgaria, prin cele două orașe ale acestor țări: Giurgiu și Ruse. Podul are o lungime de aproape 3 km iar partea centrală este mobilă, putând fi ridicată pentru a permite navelor mai înalte să treacă prin acest sector.

Parcul Național Comana din județul Giurgiu

Parcul National Comana din judetul Giurgiu - flickr

Parcul Natural Comana, se afla la mijlocul distantei dintre Bucuresti si Giurgiu. Parcul se intinde pe 25.000 de hectare si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, […]