STAȚIUNI TURISTICE DIN ROMÂNIA

În cazul în care te decizi să îți petreci concediile în țara noastră, poți alege din numeroasele și splendidele stațiuni ale țării noastre, montane, balneare, ori maritime.

Stațiunea Arieșeni din județul Bihor, este o destinație ideală atât vara cât și iarna, având în zonă și ghețarul de la Scărișoara, peștera Urșilor, Cetățile Ponorului sau Roșia Montană.

Perla Bucovinei, stațiunea Vatra Dornei, este cunoscută pentru apele minerale și termale, dar și pentru pârtiile de schi  ori rafting pe râul Bistrița.

Lacul Bâlea și împrejurimile acestuia, Transfăgărașanul, deschis doar vara, pârtiile de schi, traseele montane, construcțiile temporare de gheață, fac din această zonă o atracție deosebită.

O altă stațiune montană și balneo-climaterică, cunoscută este Sinaia, unde, pe lângă pârtiile de schi puteți vizita Castelul Peleș, Babele, ori escalada Vârfu Omu.

Cea mai veche stațiune din țara noastră este Băile Herculane, recomandată pentru apele sale termale, însă nu e singura, țara noastră având numeroase astfel de băi balneoclimaterice.

Valea celor Doisprezece, locul cu uși ferecate

Descoperire, autentic, întoarcere spre tot ceea ce odinioară strămoșii noștri și-au dorit să păstreze. Atunci când spui turism românesc te gândești adesea la pensiunea clasică, […]