ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE TIMIȘ

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL TIMIȘ. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Timiș.

judetul Timiș

Tot mai dezvoltat, județul Timiș , are numeroase obiective turistice, cu o istorie bogată, și locuri surprinzătoare. Reședința, orașul Timișoara este vestit pentru cetățile sale medievale, clădiri de o arhitectură cu influențe de stil baroc, numeroase parcuri, castelul Huniade, fiind unul dintre cele mai importante centre universitare din țară.

Stațiunea Buziaș, renumită pentru apele sale termale, având numeroase case construite în stil unic, bizantin, este foarte vizitată de milioane de turiști, care aleg și restaurantul cu forma unui avion, iar o altă stațiune la fel de benefică pentru sănătate este cea de la Băile Calacea.

O altă destinație în acest județ, poate fi castelul din localitatea Banloc, în stil deosebit, la fel ca și cel din Sânnicolau Român, celebru pentru numărul de camere, biblioteca uriașă și parcul care adăpostește copaci cu esență rară.

Ca și minunății ale naturii, turiști pot alege peștera Românești, unde se organizează chiar și concerte, și mlaștinile Satchinez, rezervație naturală ornitologică.

Râul Bega

Raul-Bega

Râul Bega este un râu ce izvorăşte din Munţii Poiana Ruscă, trece prin România și Serbia şi se varsă în râul Tisa. Râul marchează frontiera dintre România şi Serbia, pe […]

Catedrala Sfântul Gheorghe din orașul Timișoara, județul Timiș

Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara (Domul Romano-Catolic) este catedrala Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara și totodată unul dintre monumentele emblematice ale orașului. Aceasta poartă hramul Sfântului Gheorghe şi a fost înălţată între […]