CLĂDIRI ISTORICE DIN ROMÂNIA

Indiferent de timp ori de spațiu, unii oameni lasă în urma lor semne ale existenței lor, deseori clădind ceva, cu ecou în istorie. Astfel că în fiecare oraș găsim urme ale trecutului în construcții ori ruinele lor, lista fiind deosebit de lungă.

cazinou constanta

Palatul Baroc din Oradea, a găzduit Muzeul Țării Crișurilor, și momentan se află în renovare, caracterizându-se prin simplitate, eleganță și sobrietate.

Tot în stil baroc, dar simbol al capitalei este Ateneul Român, impunător de 40m înălțime, este gazdă a numeroaselor concerte organizate de Filarmonică.

Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca, s-a născut ca o dovadă a renașterii după Marea Unire din 1918 și încurajează dramaturgia autohtonă, chiar și cea infantilă.

Cazinoul din Constanța, aflat momentan în renovare, a fost construit la începutul secolului XX, pe ruinele unei construcții de lemn, având ca destinație inițială sală de dans. Palatul Brukenthal din Avrig, tot în stil baroc, cu un parc deosebit, construcție în formă de U, și cu multe terase, încântă turiștii.

Spitalul Clinic Colțea din București

Spitalul-Clinic-Coltea-Bucuresti

Spitalul Clinic Colțea București este situat în sectorul 3 al oraşului Bucureşti. Este un spital tradiție, fiind locul în care au profesat nume mari din domeniul medical, precum Nicolae […]

Gara din orașul Arad, județul Arad

Gara-din-Arad

Gara din orașul Arad, numită şi Gara Mare, este cea mai mare gară din județul Arad și una dintre cele mai importante gări din vestul […]

Cercul Militar Național din București

Cercul Militar Național este o clădire din București care găzduiește instituția centrală de cultură a Armatei române, cu funcţia cultural-educativă, artistică, recreativ-distractivă. Mai mult, instituţia are […]